Zidane okupio šampionsku ekipu kako bi pomogao četveroligašu

Zidane okupio šampionsku ekipu kako bi pomogao četveroligašu

Midhat Šljivak

Legenda franuskog, ali i svjetskog fudbala, Zinedine Zidane, okupio je reprezentativce Francuske koji su osvojili titulu Svjetskog prvaka 1998. godine kako bi pomogao klubu iz ženinog rodnog grada Rodeza.

Ovaj klub koji se takmiči u četvrtoj ligi, ima dosta financijskih problema, Zidane je odlučio da kroz utakmicu prikupi određena sredstva za ovaj klub, te je dio otišao i u humanitarne svrhe.

Pred 8000 gledalaca susret je završen bez pobjednika 5:5, a za Francusku iz 1998. godine su igrali: Fabien Barthez, Robert Pires, Bizente Lizarazu, Laurent Blanc, Christophe Dugarry, Vincent Candela i trener Aime Jacquet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.