"Život fudbalera nije bio za mene, želio sam slobodu i našao sam je u muzici"
Niko nije vjerovao da će na vrhuncu karijere napustiti fudbal i okrenuti se novoj karijeri

Pablo Daniel Osvaldo danas je uspješan rock muzičar

"Život fudbalera nije bio za mene, želio sam slobodu i našao sam je u muzici"

M. Šljivak

"Odustao sam od fudbala jer više volim pivo i roštilj"...

Tako je nekadašnji italijanski napadač Pablo Daniel Osvaldo reagovao na pitanje zašto je sa 30 godine odlučio da završi karijeru.

Nekadašnja velika zvijezda Serije A, danas je uspješan rock muzičar u rodnoj Argentini. Njegov bend "Barrio Viejo" je jako uspješan, ali život fudbalera se ne zaboravlja tako lako.

"Nisam mogao živjeti po pravilima, ali sam ponosan na ono što sam napravio u fudbalskoj karijeri. Fudbal je takav. Ako si dobar vrijediš 50 miliona, ako nisi, onda si sranje i to je to", rekao je Osvaldo.

Razlozi za odlazak iz fudbala osim piva i roštilja je ljubav prema muzici.

"Jednostavno me uhvatilo ludilo. Odlučio sam otići i početi novo poglavlje u životu. Život fudbalera nije bio za mene, želio sam slobodu", rekao je Osvaldo, te je dodao:

"Otkako sam otišao osjećam se lakše, slobodan sam i opušten. Bio sam umoran od svega i odlučio sam se povući sa 30 godina, iako mnogi tvrde da su te godine najbolje u karijeri fudbalera. Zbog toga mnogi nisu razumjeli zašto sam napravio tu odluku. Pitali su me da li sam lud što biram muziku. ali to je moja strast i svirka čini da se osjećam boljim čovjekom", istakao je Osvaldo.

Ovaj fudbaler je u karijeri nosio dres nekoliko velikana među kojima su Fiorentina, Roma, Juventus, Inter, Boca i Porto.

Top Komentari

adis_D11
Pjeva ko sto je i igro
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi