Ibrahimović otkrio zašto se osjeća Bosancem: "Izgubio sam nevinost sa 17"

Čuveni švedski napadač bh. korijena

Ibrahimović otkrio zašto se osjeća Bosancem: "Izgubio sam nevinost sa 17"

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je u petoj deceniji života, ali još uvijek nema namjeru da se oprosti. Do sada je izdao dvije autobiografije što dovoljno govori o koliko osebujnoj ličnosti se radi. Definitivno je obilježio jednu eru i opravdano se smatra jednim od najboljih igrača ikada. 

Gdje se god pojavi Ibrahimović izaziva posebnu pažnju. Internet je prepun njegovih famoznih izjava u kojim veliča sebe, svoj lik i svoje djelo zbog čega ga neki i smatraju prepotentnim.

Drugu autobiografsku knjigu pod nazivom Adrenalina objavio je decembru 2021. godine, a nekoliko dana prije dao je intervju koji je nekako prošao nezapaženo.

Ipak, posljednjih dana postao je ponovo aktuelan. Ibra ja otkrio neke nepoznate detalje o sebi, ali i zašto se osjeća Bosancem te zašto koristi bosanski jezik tokom utakmice.

"Na terenu nikad ne pričam švedskim. Radi se o previše blagom jeziku, na terenu su potrebi drskost i zloba. Zato razmišljam na slavenskim jezicima. Ponekad na engleskom i italijanskom. Dok sam u porodici pričamo na švedskom."

"Izuvam se prije ulaska u kuću, hodamo u čarapama. Nemamo poslugu. Postoji samo čistačica, ostalo radimo sami."

Oglasi

"Ja sam Šveđanin, ali sam neki način i mješanac. Majka mi je Hrvatica i katolkinja, otac je Bosanac i musliman, a ja sam večinu karijere proveo u Italiji."

"Moje prvo sjećanje je Jugoslavija. Vodili su me tamo kao malog. U automobilu, vozom. Tada je na snazi još bio komunizam. Drugi svijet."

"Sa djevojkama sam bio veoma sramežljiv. Uoči prvog sastanka sam zapisao šta ću sve pitati. Ako je ona govorila nešto drugo, a ja sam postavljao pitanja koja sam označio. Sve sam napravio mnogo kasnije od svojih vršnjaka."

"Prvi put sam ljubav vodio sa 17 godina jer sa sedamnaest sam prvi put napustio geto Malmo i otišao u centar grada. Tek tada sam otkrio Šveđanke onakve kakvima ih zamišljaš: plavuše, slobodne. U getu su djevojke imale kratku kosu i bile su pokrivene."

Prisjetio se Zlatan i rata u Jugoslaviji te perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu.

"Moj otac je zbog toga mnogo patio. Svaki dan su stizale vijesti o smrti nekoga koga je poznavao. Pomagao je izbjeglicama. Ali pokušavao me zaštititi. Uvijek me pokušavao zaštititi."

"Kad mu je sestra umrla u Švedskoj, nije me pustio u mrtvačnicu. Međutim, kada je moj brat Sapko umro od leukemije, bio sam tu. Dah mi je zastao. Ukopali smo ga prema muslimanskim običajima. Tata nije pustio ni suzu. Sutradan je otišao na groblje i plakao od jutra do mraka. Sam."

Ibrahimović je između ostalog dodao da ne vjeruje u Boga te da nije sujevjeran.

Top Komentari

Kakakak
Čergar, yebo si ti prije sedme godine
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije