Zlatanova rečenica nakon koje su zvijezde Barcelone utihnule: Šta je Ibri najvažnije na svijetu?

I ne čudi obzirom na djetinjstvo

Zlatanova rečenica nakon koje su zvijezde Barcelone utihnule: Šta je Ibri najvažnije na svijetu?

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je proveo jednu sezonu u Barceloni, a s Nou Campa je otišao zbog neslaganja sa Pep Guardiolom.

Ibrahimović je imao izuzetno teško djetinjstvo, odrastao je u siromašnom dijelu Malmea, kao dječak je ostao željan mnogih stvari i zato ne čudi da mu je najviše na svijetu stalo do novca.

Gerard Pique je prošle godine otkrio detalje jednog razgovora sa Zlatanom kada su sada već iskusni štoper i ostali pristuni ostali bez riječi.

"Zlatan je tip koji voli novac više od bilo čega na svijetu. Jednom nam je rekao da novac nije najvažnija stvar na svijetu. Ništa nismo govorili, a onda je on završio: "Imati mnogo novca je najvažnija stvar".

Ibrahimović je čim je došao do prve krupnije zarade poslije transfera u Ajax kupio prije skoro 20 godina kupio skupocjenog Ferrarija kako bi osvojio svoju današnju suprugu Helenu Seger.

Ne računajući sponzorske ugovore Ibrahimović je do sada samo od plata zaradio preko 450 miliona eura. Najviše je na njegov račun uplatio PSG, oko 50-ak miliona i to u periodu od 2012. do 2016. godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Da mi te je upitati za novac kad ostariš i bolest te savlada, kad ne mogneš maketi iz kolica, kad ne budeš u stanju čak ni jesti bez tudje pomoći bit ce kasno za kajanje. Ne valja biti tolika asija i dičiti se bogatstvom i blagostanja m, kad ti bog oduzme zdravlje i najmilije tek tad skontaš sta je najvažnije u životu. Ništa VI fudbaleri niste naučili iz slučaja Fernanda Ricksena, kojem je po okončanju karijere dijagnosticirana smrtonosna ALS. Umro je u 43 godini života. Taman kada čovjek pomisli sada imam vise vremena za porodicu i uživanje u životu Bog ti pošalje bolest i nema dalje. Nikad nisam bio ljubitelj Zlatana upravo zbog njegovog bahatog stava, nadam se da ce se i on jednom dohvati pameti
11 13
Zulfikar
Jeste najvaznija stvar ali arogantnim nevjernicima koji sebe smatraju Bogom. Takvi obicno imaju mracan kraj bez obzira koliko materijalno bili jaki. Mnogi su primjeri takvih u Starom i Novom Zavjetu, u Kur’anu a i u nasoj svakodnevnici.
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi