Baš ne podnosi alkohol: Ibrahimović se toliko napio da je zaspao ondje gdje nikako ne bi trebao
Pijanstvo koje se dogodilo davno, a priča iza svega je fenomenalna.

Legendarna anegdota

Baš ne podnosi alkohol: Ibrahimović se toliko napio da je zaspao ondje gdje nikako ne bi trebao

E. Ganibegović

Zlatan Ibrahimović je jedan od najdugovječnijih fudbalera kada je u pitanju top nivo. Kroz karijeru je promijenio dosta klubova, napravio niz skandala, ali i ispričao niz zanimljivih anegdota, a jedna se tiče i alkohola.

Švedski napadač bh. porijekla je iz Malmoa otišao u Ajax koji mu je trasirao put do Italije gdje je potpisao za Juventus.

Njegova avantura u Torinu nije trajalo dugo, odnosno morao je napustiti tim nakon Calciopolija, odnosno skandala vezanim za namještanje utakmica kada je Juve izbačen u Seriju B.

Juveu su na kraju oduzeta posljednja dva naslova Scudetto i, unatoč svim naporima da ga pokušaju zadržati u klubu, Ibrahimović se pridružio milanskom Interu u ljeto 2006. godine.

Za vrijeme igranja u Juventusu, osim što je Ibrahimović naučio da se ne treba baviti namještanjem utakmica, naučio je još jednu važnu lekciju - ne igrati se s votkom.

U svojoj autobiografiji iz 2013. godine, švedski internacionalac govorio je o vremenu kada ga je David Trezeguet "natjerao" da popije nekoliko čašica votke nakon osvajanja naslova u Seriji A

Oglasi

"Za to je bio kriv David Trezeguet, koji me tjerao da pijem votku jednu za drugim. Zaspao sam u kadi nakon svega" napisao je, te svog bivšeg saigrača nazvao zmijom:

"To je bio David Trezeguet, ta zmija, koja me nagovorila da pijem čaše jednu za drugom."

Ove sezone 41-godišnji Ibrahimović nikako nije igrao zbog povrede, a njegov povratak na teren očekuje se nakon Svjetskog prvenstva koje u Kataru počinje za sedam dana.

Prošle sezone je doprinio tome da Milan nakon 11 godina osvoji titulu prvaka u Italiji, no čini se da će je teško odbraniti.

Nakon 14 kola Milan je na trećem mjestu s 30 bodova koliko ima i Lazio, dok vodeći Napoli ima 11 više uz utakmicu više od rimskog i milanskog kluba. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lingafo
bezveze anegdota
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi