Šta je Ibra uradio svojoj bivšoj zaručnici? "Nijedna žena fudbalera u Švedskoj to nije doživjela"

U vezi su bili dvije godine

Šta je Ibra uradio svojoj bivšoj zaručnici? "Nijedna žena fudbalera u Švedskoj to nije doživjela"

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je skoro cijeli svoj život vezao za jednu ženu, Helenu Seger, ali prije nje imao je vezu Miom Olhange s kojom je kratko bio i zaručen. Ta ljubav je okončana pod nepoznatim okolnostima. 

Ibrahimović koji će u oktobru proslavili 43. rođendan već dvije decenije ima sređen ljubavni život zahvaljujući svojoj vezi sa Helenom. Interesantno da se nikada nisu vjenačli, a do sada imaju dva sina, Maximiliana i Vincenta.

Prije Helene, Ibrahimović je oko dvije godine bio u vezi sa Miom Olhange, nekadašnjom konobaricom s kojom se upoznao tokom priprema na Kipru kada je slavni napadač bio član Malmea.

Prošlo je šest godina otkako je snima dokumentarac o Zlatanu kada se posljednji put Mia pojavila u medijima i poručila je da želi biti diskretna.

Ibra je veoma oprezan kada priča o svojoj prvoj djevojci. Tema je jako osjetljiva, čak nije ni spomenuta u biografiji, dok je ona odbila da se pojavi u bilo kakvom intervjuu.

"Rekla mi je i stvari koje ne mogu citirati iz poštovanja prema njoj", rekao je Magnus Gertten jedan od autora filma istiakao da je riječ o dvoje ljudi koji su bili zaljubljeni jedno u drugo i koliko može boljeti kada ljubav propadne.

Oglasi

"Sve je to gledala izbliza. I nije tako zabavno, a također mislim da nijedna djevojka fudbalera u Švedskoj nije doživjela nešto takvo."

Još prije 20 godina dok je bila u vezi sa Zlatanom, Mia je govorila o Ibrahimoviću i načinu na koji su se upoznali kada je ona konobarisala na Kipru.

Fotografija bivše Zlatanove djevojke dok je bila u vezi sa legendarnim napadačem

"Bio je veoma stidna i cijeli dan je sjedio u kafiću kako bi mi pravio društvo. Nisam ni znala ko je on, već mi se svidio kao osoba."

Jedne večeri u aprilu 2001 godine u Gothenburgu su se zaručili, zatim su otišli da žive zajedno u Nizozemskoj nakon transfera u Ajax, međutim uskoro je uslijedio i raskid u nepoznatim okolnostima.

Ibrahimović je o svojoj bivšoj zaručnici govorio samo jednom. Za nju je rekao da je bila plavuša koja je studirala web dizajn te da je plakala kada je otišao."

"Zaruke sam raskinuo jer je djevojka zamislila da se moraš oženiti u roku od godinu dana. Bio sam skroz ubrzan. Oko mene je bilo previše toga", kazao je Ibra prije nekoliko godina.

I dok je Zlatan u međuvremenu postao planetarno popularni fudbaler, Mia živi daleko od očiju javnosti sa svojim dečkom i dvoje djece u gradu Onsala.

Top Komentari

Amansio
Realno i ovo je umjetnost ovoliko riječi, a ništa ne reći o temi aferim.
0 0
Amansio
Što je doživjela? Nikad, ama nikad u životu nisam vidio više riječi a da nisam saznao bit teksta. Autor teksta je fulio zanimnje trebao bi pist zakone i ustave kojih se svakako nitko ne pridržava.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi