Gerard Pique ispričao detalje oko slavne fotografije sa Zlatanom
Neobična scena dešavala se prije 13 godina i jedna fotografija izazvala je popriličan haos (Foto: Screenshot)

Šta se zapravo desilo?

Gerard Pique ispričao detalje oko slavne fotografije sa Zlatanom

M. Šljivak

Nekadašnji defanzivac Barcelone Gerard Pique (35) govorio je o slavnoj fotografiji na kojoj je u izuzetno bliskom odnosu sa Zlatanom Ibrahimovićem. Nakon što se pojavila u medijima mnogi su ovaj duo proglasili homoseksualcima, što je posebno uvrijedilo Zlatana.

Prije 13 godina, dok je Zlatan još uvijek igrao za Barcelonu, nastala je zanimljiva fotografija između švedskog napadača i tada glavnog defanzivca Barcelone Gerarda Piquea.

Njih je fotograf uhvatio na klupskom parkingu kako poprilično prisno razgovaraju. Držali su se i za ruke i mnogi su komentarisali kako su Ibra i Pique zapravo gej par.

Godinama kasnije Pique je govorio o ovoj fotografiji. Još jednom je poručio da je sve zapravo jedan veliki nesporazum i da je samo želio čestitati Ibrahimoviću zbog izlaska knjige koju je napisao.

"Da sam htio da poljubim Zlatana ne bih to učinio na klupskom parkingu. Razumijete šta vam želim reći. Ta fotografija je potpuno u pogrešnom kontekstu", rekao je Pique i dodao je:

Oglasi

"Najjače od svega je bila Zlatanova reakcija", poručio je Pique.

Upravo ta reakcija Zlatana Ibrahimovića je nešto najjače što se ikada desilo van fudbalskih terena. Novinarka je švedskog Bosanca pitala je li gej, a on je odgovorio:

"Dođi kod mene kući i vidjet ćeš jesam li gej. Povedi i sestru", poruka je koju joj je ostavio Ibrahimović.

Nakon ovog odogovora više niko nikad nije posumnjao u Zlatana Ibrahimovića. On je kratko i jasno rekao ono što je imao i začepio je usta svima.

Pique je nedugo potom ušao u vezi s kolumbijskom pjevačicom Shakirom. Skupa su bili do kraja prošle godine kada su se rastali uz brojne teške riješi.

Da je Pique gej Shakira bi to sigurno otkrila, ali on pored sebe ima sada mnogo mlađu djevojku i nema potrebe da išta dokazuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi