Kamera ulovila Ibrahimovića kako psuje na bosanskom

Tokom meča Milan - Sassuolo

Kamera ulovila Ibrahimovića kako psuje na bosanskom

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je rođen u Švedskoj, a njegovi roditelji su porijeklom s naših prostora. Otaj Šefik je iz Bijeljine, dok je majka Jurka Gavrić iz Hrvatske. 

Iako praktično cijeli život živi u inostranstvu, Ibrahimović još uvijek gaji neke od običaja svojestvene za narode bivše Jugoslavije, prije svega zahvaljujući svom ocu.

Popularni Ibra uživa u narodnjacima. Asmir Begović je ranije pričao kako voli Halida Bešlića, a nedavno je i digao Apenine na noge s pjesmom "Jutro je" od Nade Topčagić.

U Milanu legendarni napadač ima nekoliko saigrača s našeg govornog područja kao što su Rade Krunić, Ante Rebić i Mario Mandžukić. S njima komunicira na našem jeziku.

Zna Ibra i opsovati na bosanskom, barem se tako čini. Kamera ga je ulovila na meču Milan - Sassuolo kojeg je gledao sa klupe.

Naime, kada je Sassuolo zabio gol za 1:2 preko Raspadorija koji je majstorski zabio kamera je odmah tražila Ibrahimovića. S Ibrinih usana se može pročitati "je i be" psovka koja je tipična za narod s naših prostora.

Na kraju su Rossoneri izgubili s 1:2 što je bio jako težak udarac pa je sada i Liga prvaka dovedena u pitanje. Međutim, dan kasnije Ibra je objavio da ostaje u Milanu još godinu.

Inače, prije nekoliko godina dok je snimao dokumentara Ibrahimović je snimljen kako sa ocem Šefikom vrši telefonski razgovor na bosanskom jeziku.

Zlatan je imao veoma teško djetinjstvo, odrastao je zloglasnoj četvrti Malema, otac mu je bio alkoholičar, nije bio ni omiljen u svom društvu, ali je uz naporan rad i trud uspio ispuniti svoje snove te postati jedan od najboljih igrača svoje generacije.

Top Komentari

Sajaga
Kupio kucu u Je Be - l Ali u Dubaiu. Provjerena informacija
0 0
DadiG
Aman
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije