Znate li zbog kojeg legendarnog bh. igrača je veliki Dino Rađa počeo pratiti fudbal?

'Odao' ga komentar na Facebooku

Znate li zbog kojeg legendarnog bh. igrača je veliki Dino Rađa počeo pratiti fudbal?

Posljednjih dana društvenim mrežama kruži jedna vrlo zanimljiva igra. Naime, postavljena je fotografija sa najvećim fudbalskim zvijezdama s kraja prošlog i početka ovog stoljeća, a svi koji vide istu trebaju odgovoriti na pitanje zbog koga od njih su počeli pratiti najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Na fotografiji su zvijezde poput Ronalda, Shevchenka, Ibrahimovića, Beckhama, Tottija ili Ronaldinha, a dok je većina korisnika društvenih mreža 'glavu razbijala' s odgovorom, legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa bio je vrlo konkretan.

Zanimljivo, Rađa nije odabrao nijednog fudbalera sa fotografije, već je u komentar spomenuo jednog 'svog'.

Nekadašnji košarkaš Boston Celticsa poručio je da je fudbal počeo pratiti zbog legendarnog bh. igrača Blaža Sliškovića.

Podsjetimo da je Rađa rođen u Splitu i to 1967. godine, a popularni Baka je nosio dres splitskog ponosa Hajduka od 1981. do 1986. godine. Dakle, Rađa je tada imao 15-ak godina i nije ni čudo što se zaljubio u ovu igru obzirom da je Slišković u Hajduku, kao i Veležu, pružao najblistavije partije svoje karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti