Svako treba jednog ovakvog "partnera u zločinu"

Podrška koja nikada nije izostala

Svako treba jednog ovakvog "partnera u zločinu"

Edmir Škorić

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Zvjezdan Misimović, već godinama svakog 21. oktobra "dužan" je da svojoj voljenoj uputi neku čestitku i kupi neki poklon.

Bivša zvijezda reprezentacije BiH je danas član Fudbalskog saveza, odnosno direktor nacionalnog seniorskog tima i operativac koji je zadužen za brojne nove Zmajeve. S obzirom na vlastiti rejting i svoju uspješnu igračku prošlost, Misimovića mnogi poštuju, a mladi Bosanci širom Evrope katkad upravo zbog njegovog poziva odluče da obuku dres reprezentacije BiH.

Trenutno radi na angažmanu talentovanog Denisa Huseinbašića, igrača bundesligaša Koelna, za kojeg je rekao da je "100 posto naš".

Biće to bez sumnje još jedan dobar potez Misimovića jer takvi igrači su neophodni u budućnosti reprezentacije BiH.

U međuvremenu, dok radi sto strana, Misimović nije zaboravio da uputi čestitku svojoj dugogodišnjoj supruzi povodom njenog rođendana.

"Sretan rođendan mom vječito mladom partneru u zločinu" napisao je Misimović na svom Instagram profilu uz emotikone kojima pokazuje ljubav, ali i poklone kojih očito neće manjkati.

Oglasi

Jedan od fanova mu je u komentaru napisao da se nada kako joj je danas "makar doručak napravio".

Zvjezdan i supruga Stefanija imaju tri sinu: Luku, Niku i Noela i jako sretan zajednički život.

"Djecu odgajamo kao i svi ostali roditelji. Meni je veoma bitno da sve što rade, rade 100 posto posvećeni tome. Ako krenu s nečim, neka to maksimalno odrade. Možda bi naš život kući nekome bio dosadan. Ustajemo u pola sedam, supruga i ja pijemo kafu, djeca se spremaju za školu, odbacimo ih i obično imamo malo vremena za nas. Imamo neke poslove koje odradimo, a kada oni dođu iz škole, onda je sve vrijeme posvećeno njima", svojevremeno je izjavio Msiimović.

Stefanija, koja je porijeklom Makedonka, je upoznala Misimovića u školi u Minhenu prije nego je Misimović i sanjao o velikoj karijeri. Igrom sudbine prva utakmica Misimovića u dresu reprezentacije BiH bila je upravo protiv Makedonije u Skoplju 2004.godine.

Ona je bila njegov "partner u zločinu" od samog početka. Zajedno su boravili u Minhenu, Bochumu, Nurnbergu, Wolfsburgu, Istanbulu, Moskvi, Kini... Pratila ga je svugdje, bila njegova podrška ,a zajedno su u njegovom vrhuncu karijere slavili i naslov njemačkog prvaka sa Wolfsburgom.

Ako već treba da vas podsjetimo, bilo je to u sezoni 2008/09 kada je Misimović sa Edinom Džekom i uz veliku pomoć Brazilca Grafitea pisao najzlatnije stranice kluba iz grada automobila.

Top Komentari

Mostarac94
Od nenormalno dragog igraca do vicinog piuna, steta miske da si tako svoje ime ukaljao
3 6
Jakako
Miske legenda bio i ostao. Živ i zdrav nam bio dugo. Selam
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi