Kakav sastav Austrije: Pezić, Sejdić, Beglerović, Muharemović, dva Mršića, Milenković, Jatić...
Foto: ÖFB Futsal

Futsal je u pitanju

Kakav sastav Austrije: Pezić, Sejdić, Beglerović, Muharemović, dva Mršića, Milenković, Jatić...

E. Ganibegović

Ako je fudbalska reprezentacija Francuske sastavljena od igrača iz Afrike, šta onda reći za futsal reprezentaciju Austrije? 

Poznato je da su neke zemlje zapadne Evrope kao obećane za državljane manje razvijenih država s Balkana, kao što su Bosna i Hercegovina i Srbija.

Sa "zemo" se oslovljavamo svi kada se sretnemo tamo, bez obzira na to da li je neko Bošnjak, Srbin, Hrvat, Crnogorac... Bitno je samo da se prepozna jezik i to odmah budi radost.

Dosta ljudi s prostora Ex-Yu ima u zemljama njemačkog govornog područja kao što su Njemačka i Švicarska, no tek Austrija je posebna priča.

Ova zemlja je kao obećana Bosancima i Hercegovcima, dok u Beču, glavnom gradu ove zemlje, živi više Srba nego u mnogim velikim gradovima u Srbiji.

Fudbalska reprezentacija Francuske tako je zahvaljujući agresiji na afričke države (oni to zovu koloniziranjem) sastavila reprezentaciju od igrača mahom porijekla s crnog kontinenta.

Oglasi

Dok su u Francuskoj Afrikanci dominantni, u Austriji su to Balkanci, a naročito Bošnjaci i Srbi. Dovoljno je vidjet sastav futsal reprezentacije Austrije.

Naime, ova selekcija danas je na Kipru igrala utakmicu (1:1), a sastav u kojem je Austrija istrčala na parket je pomalo i nevjerovatan.

Tako su za Austriju danas igrali: Jatić, Muharemović (kapiten ekipe), A. Mršić, M. Mršić, Beglerović, Rajkovoić, Sejdić, Milenković i Pezić. 

Unsere Starting-5️⃣ gegen Zypern 💪🔴⚪🔴 #GemeinsamÖSTERREICH #OneTeamOneDream __________ Hier könnt ihr die Partie ab 15:00 Uhr im Liveticker verfolgen 👉 bit.ly/FutsalCYPAUT1

Posted by ÖFB Futsal on Friday, December 15, 2023

Velika je šteta što ovi momci ne igraju, ma o kojem sportu da se radi, za svoje matične zemlje. Nema sumnje da bi i reprezentacije Bosne i Hercegovine i Srbije bile kud i kamo jače. 

Top Komentari

HamzaVojvoda
Igrali bi za svoju maticnu zemlju da je jedna. Vidis da vole da budu zajedno da zovu jedan drugog zemljakom pa kad nema yuge ima austrija da budu zajedno ha ja
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi