BiH na pogon sjajnih Radmilovića i Aladžića deklasirala i Škotsku
Sjajni Marijo Aladžić večeras je bio nezaustavljiv, igrači Škotske nisu pronašli način da ga zaustave, a njegove sjajne poteze i golove zenička publika je znala nagraditi velikim aplauzom

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u futsalu

BiH na pogon sjajnih Radmilovića i Aladžića deklasirala i Škotsku

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon što je sinoć u zeničkoj Areni pobijedila Švicarsku s visokih 7:1 i večeras je bez problema ubilježila novu pobjedu i to protiv veoma mlade selekcije Škotske rezultatom 10:1.

Sami početak utakmice pripao je gostima iz Škotske, nekoliko puta su nakon grešaka reprezentativaca BiH bili sami oči u oči s golmanom Stanislavom Galićem, ali je čuvar mreže domaće selekcije sve pokušaje sjajno zaustavio i sigurno da je veoma zaslužan za konačnu pobjedu, a posebno što gosti u prvom poluvremenu nisu postigli nekoliko golova.

BiH je povela u 5.minuti sjajna akcija Devedžića i Aladžića, a ovaj drugi pogađa za 1:0. Samo dvije minute kasnije novi gol u mreži gostiju, a strijelac je Srđan Ivanković za 2:0. Nakon toga nastavila se dominacija izabranika Ive Kreze, koji su nekoliko puta pogađali prečku i stativu. Ipak u 12.minuti najbolji pojedinac večerašnjeg meča Marijo Aladžić pogađa za 3:0 i sigurno vodstvo BiH. Do kraja prvog poluvremena još jedan gol u mreži gostiju, za 4:0 pogodio je Josip Bošković.

U drugom poluvremenu, domaći selektor napravio je nekoliko izmjena, uveo je mlađe igrače i one koji imaju manju minutažu, ali to se nije osjetilo na terenu. Već u 21. minuti Bilal Jelić pogađa za 5:0, dok samo minut kasnije kapiten Anel Radmilović sjajnim golom dovodi reprezentaciju BiH u vodstvo s visokih 6:0. Treći gol na večerašnjoj utakmici Marijo Aladžić postiže u 25.minuti za 7:0 za BiH. Veliki trud i želja gostiju iz Škotske da večeras ipak postignu jedan gol nagrađena je u 29,minuti kada za 7:1 pogađa Bradley Steedman. Golijadu u ovoj utakmici nastavio je kapiten Anel Radmilović, koji u 32.minuti pogađa za 8:1 za BiH. Do kraja utakmice večeras sjajni Radmilović uspio je u 38.minuti postići i treći gol za 9:1 za selekciju BiH. Nije se završila golijada, samo minut kasnije Radmilović postiže i svoj četvrti gol za visokih i nevjerovatnih 10:1. Do kraja utakmice nije bilo golova, tako da je konačni rezultat bio 10:1 za selekciju BiH, koja je tako upisala i drugu pobjedu, te postigla nevjerovatnih 17 golova protiv Švicarske i Škotske.

Reprezentacija BiH večerašnjom pobjedom sigurna je među najbolje dvije selekcije, koje će se plasirati u naredni krug. Naša selekcija u petak će protiv Turske pokušati ostvariti i treću pobjedu, što je vrlo izvjesno, te kao prva u grupi plasirati se u narednu rundu kvalifikacija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi