Jelić nije krio oduševljenje nakon trijumfa protiv Srbije: Zaslužujemo odlazak na EURO

Upisao se u strijelce

Jelić nije krio oduševljenje nakon trijumfa protiv Srbije: Zaslužujemo odlazak na EURO

H. Zilić

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom kolu kvalifikacija za EURO, savladala je Srbiju u Novom Sadu rezultatom 2:4 i ovim trijumfom napravili smo veliki korak prema plasmanu na EP.

Izabranici selektora Kreze, odigrali su fenomenalnu utakmicu, iako nismo bili u punom sastavu zbog problema oko COVID testova. Naši futsaleri su pokazali ogromnu želju, srce na terenu, a to sve može biti nagrađeno plasmanom na smortu najboljih selekcija Starog kontinenta, a ova generacija to sigurno zaslužuje.

Pored dvostrukog strijelca Ivankovića i Arnautovića, mrežu Srbije, večeras je zatresao i član Mostar SG-a, Bilal Jelić, koji je odmah nakon meča u Novom Sadu, dao izjavu za SportSport.ba i podijelio prve utiske nakon osvajanja velika tri boda.

"Nadali smo se da možemo izvući povoljan rezultat. Uprkos problemima sa koronavirusom, skupili smo se i pobjedili i otvorili sebi put za plasman na EP u Nizozemskoj", rekao je Jelić za SportSport.ba.

Rezultat druge utakmice išao nam je na ruku, Sjeverna Makedonija i Rumunija su remizirali (2:2), pa Zmajevi sada Rumuniji bježe četiri boda na tabeli.

"Sad je najviše do nas, idemo utakmicu po utakmicu. Čak i druga utakmica nam se rezultat poklopio. Bitno je da radimo i treniramo u svojim klubovima i mislim da je ova naša generacija zaslužila da ode na jedno veliko takmičenje."

Jelić smatra da će domaći meč protiv Rumunije biti ključan.

"Nama je bitno da pobjeđujemo kući. Nadamo se da već protiv Rumunije na domaćem terenu možemo puno toga završiti u našoj grupi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi