Brz odgovor iz Goražda: "Napali su našeg trenera i prijetili da ćemo doći u Doboj"

Treće poluvrijeme meča futsal lige

Brz odgovor iz Goražda: "Napali su našeg trenera i prijetili da ćemo doći u Doboj"

S. Mlaćo
Teme:

Mnogo bure donio je meč 5. kola Prve futsal lige između Drine iz Goražda i Liliuma iz Doboja.

Završilo je 5:5, a gosti su nakon meča istakli da su razočarani ponašanjem grupe domaćih navijača, te trenera Mirze Čehaje, inače sudija u Prvoj ligi FBiH.

Ističu da su nakon meča i fizički napadnuti, te da istraguju prepuštaju organima Policijske Uprave Goražde.

Vrlo brzo stigao je odgovor iz Goražda.

Ističu da se žele ograditi od prljavih radnji te da su gosti bespotrebno tokom cijele utamice dizali tenzije.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Treće poluvrijeme je postojalo samo u njihovoj glavi jer su oni kreirali to treće poluvrijeme . Njihov trener i zvanični predstavnik su tokom cijele utakmice dizali tenzije i burno reagovali na svaku sudijsku odluku bez ikakve potrebe. Utakmica je prošla bez ijednog ozbiljnijeg faula čak su i od naše publike nagrađeni aplauzom za svaki gol koji su postigli, ali očito da oni ne igraju futsal zbog toga što bi bilo sasvim normalno. Zbog navodnog faula 2 sekunde do kraja utakmice kojeg su tražili od sudije da im dosudi golman gostiju je fizički napao sudiju koji je sve ovo naveo u svom zapisniku i to se može lahko provjeriti. Policija i naš komesar bezbjednosti su jedva smirili goste i zaštitili sudiju. Nakon što se završila utakmica naš trener je prilikom izlaska iz dvorane napadnut od strane gostujućeg golmana koji je najveći krivac za sve što se desilo a nema veze sa sportom, on je odgurnuo našeg trenera uz prijetnje da će doći u Doboj i uputio niz psovki našem treneru Ćehaji", navodi se u saopštenju, te dodaje.

"Naguravanje je veoma brzo prekinula policija koja je tu bila prisutna. Želimo da zaštitimo naše igrače koji su bili u svlačionici dok se sve ovo odvijalo kako se njihova imena ne bi povezivala s negativnim pričama, jer su naši igrači poznati čitavoj BiH javnosti kao momci koji godinama veoma uspješno nastupaju širom BiH i poznati su kao odlični momci i igrači. Također želimo istaći da niko od naših navijača nema nikakve veze s ovim i da oštro osuđujemo nekorektan potez gostiju koji žele da nas predstave u lošem svijetlu sportskoj javnosti, jer su vidjeli kako su i sami naveli da po posjećenosti utakmica i podršci navijača Drina spada u sami vrh BiH futsala. Nećemo dozvoliti nikome da nas spriječi da nastavimo sa našom lijepom pričom i da ime našeg kluba spominje u lošem kontekstu. Spremni smo dostaviti sav dokazni materijal tj. snimke kamere, izvještaj policije i službenih lica i sve ostalo što bude potrebno. Nastavljamo dalje zajedno, ništa nas neće poremetiti!"

Top Komentari

miregolac
Sudija koji je inače iz Goražda. Jedino ste to zaboravili napisat.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi