Calp pobijedio Klanac i zadržao vrh tabele
Calp se osvetio ekipi Klanca za poraz u prvom dijelu sezone, što je Zeničanima i jedini poraz u sezoni

1. futsal liga FBiH grupa "Sjever"

Calp pobijedio Klanac i zadržao vrh tabele

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda utakmicama 8. kola nastavilo se prvenstvo u 1. futsal ligi FBiH, grupa "Sjever". Zenički Calp kao lider na svome terenu je dočekao ekipu Klanac iz Brčkog, koja je u prvom dijelu sezone jedina porazila ekipu iz Zenice, te se pobjedom 3:1 osvetila za poraz i zadržala vrh tabele.

Zeničani su u posljednjem kolu prvog dijela sezone ostali bez trenera i najboljeg igrača Emina Omerdića, koji je imao težak prelom noge i upitno je kada će se ovaj majstor futsala vratiti na teren. Klub je ostao i bez još jednog standardnog igrača, Omera Hamzića, koji je otišao u Njemačku. U ovom prelaznom roku, Calp je angažovao nekoliko igrača, ali biće im vrlo teško nadoknaditi gore pomenutu dvojicu igrača.

Zeničani su dobro otvorili utakmicu, te su golom u šestoj minuti preko kapitena Seldina Zatagića poveli 1:0. Do kraja poluvremena bilo je još nekoliko sjajnih prilika za obje ekipe, ali se na odmor otišlo pri vodstvu domaćina 1:0.

U drugom dijelu ravnopravna borba, dvije podjednake ekipe, Calp je u 27.minuti golom prvog strijelca lige Admira Zukana došao do 2:0, te su svi mislili da je riješeno pitanje pobjednika. Međutim ekipa Klanca samo minutu kasnije golom Almedina Ibrahimbašića smanjuje vodstvo domaćina na 2:1, te se potpuno vraća u utakmicu.

Nakon gola, gosti su posljednjih šest minuta utakmica igrali bez golmana, s igračem više u polju, što im se nije isplatilo, te je Admir Zukan u 34. minuti svojim drugim, te za Calp trećim golom riješio pitanje pobjednika. Na kraju je bilo 3:1 za Calp, koji je pobjedom zadržao vrh tabele ispred ekipe Kaskade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi