Čapljinci uvjerljivi protiv MNK Seljak, Jurković briljirao: Hvala navijačima, zaista nam ide sjajno
FOTO: caportal.net

Blistava partija uz sjajnu atmosferu u dvorani

Čapljinci uvjerljivi protiv MNK Seljak, Jurković briljirao: Hvala navijačima, zaista nam ide sjajno

Samir Mlaćo
U Čapljini futsal euforija.

MNK Čapljina za kratak period osvojio je simpatije mnogih u gradu, ali i okolnim gradovima.

Večeras je ovaj klub u 10. kolu Prve futsal lige Federacije grupa 3 sa ubjedljivih 5:0 savladao MNK Seljak Livno.

Pred oko 200 navijača koji su znali nagraditi svaki lijep potez te pogodak, Čapljinci su očitali lfutsal ekciju gostima, a po dva pogotka upisali su Draženko Jurković, te Pero Pervan, a jedan je dodao Madžid Turajlić.

Jurković je ipak bio posebna priča, s obzirom da je golman, a uz par sjajnih intervencija  dodao je i dva pogotka, te dobio ovacije navijača. Redale su se čestitke nakon meča, jedna za drugom...

“Uvjerljivi smo bili, ali bilo je teže nego što pokazuje rezultat od 5:0“, prve su riječi iskusnog Jurkovića za SportSport.ba.

Oglasi

Primao je poslije meča čestitke saigrača, navijača, trenera...

“Pa ne znam...Neka drugi govore o meni, odnosno mojoj partiji. Postigao sam dva pogotka, imao sjajnih intervencija... Velika je stvar na futsalu kao golman postići dva pogotka. Meni je evo pošlo za rukom“.

Čapljinci su sjajno otvorili drugi dio sezone.

“Na početku sezone smo imali poteškoća u formiranju ekipe. Ovo je sada zaista dobro, posebno nas je 'digla' pobjeda nad ekipom iz Konjica koja je bila favorit, a onda smo slavili protiv ekipe Mostarske kiše na neugodnom gostovanju. Ovo večeras je samo nastavak niza. Moram se zahvaliti i navijačima, stvorila se neka mini euforija, zaista je onda sve lakše“.

⚽️ FINAL SCORE 5-0 ⚽️ 🥇🥇🥇🥇 Prva futsal liga FBiH 10.kolo •Nakon fantastične utakmice naša ekipa upisala je novu pobjedu...

Posted by Malonogometni klub Čapljina on Wednesday, February 16, 2022

Publika je uživala, a nema sumnje da će u narednim domaćim susretima Čapljinaca podrška biti još veća.

“Sve je drugačije. Bilo je dobrih poteza, kako intervencija u odbrani, tako i u napadu, a publika je odmah ustajala na noge. Uprava je odradila dobar posao, 'čulo' se za nas još više, mi smo ipak tek osnovani klub. Što se tiče dvoranskih sportova, rukomet i košarka imaju primat u gradu, ali već iduću našu domaću utakmicu će biti puna dvorana“.

Do kraja prvenstva će sigurno biti veoma uzbudljivo.

“Jaka je liga. Jedan Konjic ima veoma jak budžet, svi su igrači na plaćama, dva kluba iz Livna, zna se šta MNK Seljak predstavlja u u futsalu, a tu je i Iskra Bugojno. Mi ostali smo tu, nadamo se da ćemo biti među prva tri mjesta, a to bi sigurno bilo iznenađenje za mnoge. Moram dodati da su u klubu svi momci iz Čapljine i okoline, time je uspjeh još veći“, dodao je raspoloženi Jurković na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi