Centar bolji od Željezničara, simultanka Amela Handžića

Premijer futsal liga BiH

Centar bolji od Željezničara, simultanka Amela Handžića

Samir Mlaćo, foto: A. Berbić

U gradskom derbiju u maloj dvorani Skenderiji večeras su u okviru 13. kola Premijer futsal lige BiH snage odmjerili MNK Centar i MNK Željezničar, a Centar je slavio sa uvjerljivih 9:4 (3:2).

Plavi su prvi poveli pogotkom Hodžića u šestoj minuti, ali je samo dvije minute kasnije stvari na početak vratio Handžić. Novo vodstvo Željezničaru donosi Marković, da bi Radmilović izjednačio na 2:2. Isti igrač je u 13. minuti pogodio za 3:2, ujedno konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugom poluvrijeme bolje otvara Željezničar i u 21. minuti dolazi do novog izjednačenja pogotkom Džafe, a zatim tri pogotka Centra i ovjera pobjeda. Sve tri puta pogodio je sjajni Amel Handžić, sve u razdoblju od pet minuta.

Na 6:4 smanjuje u 29. minuti Džafo, a Handžić novim pogotkom pogađa za 7:4, samo minut kasnije.

Do kraja golovi Jelića i Muminovića za visoku pobjedu izabranika Dženana Muminovića.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Premijer futsal liga BiH, 13. kolo:

MNK Centar - MNK Željezničar 9:4 (3:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi