Mostar SG bolji od Tanga, Salines nadigrao Željezničar

Premijer futsal liga BiH

Mostar SG bolji od Tanga, Salines nadigrao Željezničar

S. Mlaćo

Aktuelni prvak Mostar SG Staklorad slavio je danas u okviru 12. kola Premijer futsal lige BiH protiv KMF Tango sa 5:3. 

Domaći su prvi poveli pogotkom Šarovića u 13. minuti, gosti u istoj minuti izjednačuju preko Pavlovića, da bi 2:1 za domaće, ujedno konačan rezultat prvog poluvremena, postavio Jokić.

U drugom poluvremenu Mostarci se ipak bude i dolaze do pobjede. Hrkač je izjednačio u 26. minuti na 2:2, da bi do kraja za pobjedu gostiju pogodio još dva puta Pavlović i jednom Babić. Za domaće je u drugom poluvremenu pogodio i Jusić.

Zanimljiv meč viđen je i u Tuzli gdje je domaći Salines u efikasnom  bio bolji od sarajevskog Željezničara 9:6.

Domaći su nakon četiri inute vodili 2:0 pogocima Imšić i Ramić, a Željo smanjuje pogotkom Džafo. Na 3:1 povisio je Imšić, a konačnih 3:2 u prvom poluvremenu postavio je Hodžić.

U drugom poluvremenu bolja igra domaćih koji su postigli šest pogodaka a gosti tri. Za domaće su pogađali tri puta Marinković, te po jednom Isanović, Muratović, Imšić i Ramić.Strijelci za goste su bili dva puta Džafo i jednom Miletić.

Premijer liga BiH u futsalu:

KMF Tango - Mostar SG Staklorad 3:5

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

MNK Salines - MNK Željezničar 9:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi