Fenjeraš iznenadio lidera, Tempo razbio Zamm, Krajina i Telecom idu dalje

BH Telecom Fair Play liga

Fenjeraš iznenadio lidera, Tempo razbio Zamm, Krajina i Telecom idu dalje

Kolo za kolom, na parketu BH Telecom Fair Play lige svjedočimo novim podvizima, iznenađenjima, fantastičnom futsalu ali i još ljepšoj atmosferi. Do sada možda i najbitnije, deseto kolo, donijelo je nekoliko izravnih duela za prolaz u narednu rundu, a nakon što je završeno, ostala je samo nepoznanica posljednjeg učesnika knock out faze.

Sve je počelo utakmicom Telecoma i Ljiljana. Telecom iako u slabijem sastavu igrao je svoju prepoznatljivu igru, na iskustvo, te golom Durana dolaze u prednost nakon trinaest minuta igre, što je ujedno i bio rezultat prvog poluvremena. Ljiljani sa druge strane su bili ostavljeni na nemilost fortune, sve do samog kraja utakmice kada nastaje prava drama. Dvadeset sekundi prije kraja, Telecom ostaje bez dva igrača manje na terenu, a njihovi protivnici su to znali iskoristiti preko Mehića za konačnih 1:1.

U drugom meču Krajina je krenula jako od samog početka, a već u 2. minuti preko Sitnića dolaze u prednost, koju u 12. udvostručuje Hadžić. Reunitedov “blitzkrieg” uslijedio je u 15. i 16. minuti kada golovima Prijića i Arapčića stižu do poravnanja i rezultata prvog dijela. Treba istaći da su golmani, posebno čuvar mreže Reunited, imali svoju noć, a na novi pogodak čekalo se do 33. minute kada Karčić ponovo donosi prednost Krajišnicima. Kada su Reunitedovci Krenuli na sve ili ništa, Krajina drugim golom Hadžića i pogotkom Kapetanovića postavlja konačan rezultat susreta, 2:5.

Tempova osveta za poraz u prošlogodišnjem finalu protiv ekipe Zamma bila je, blago rečeno, silovita. Mirvić je u 3. minuti pogodio za Tempo, a samo par sekundi poslije, Mulahmetović vraća rezultatski egal. Mirvić ponovo pogađa 9. minuti, a zatim prvo Mulaosmanović, pa ponovo Mirvić svojim trećim pogotkom i I. Palić donose veliku prednost svojoj ekipi do kraja prvog poluvremena. Tempo je u istom ritmu nastavio i u drugom dijelu, a po gađali su E. Palić, Begović, Mirvić (četvrti pogodak) i Šakić. Smajić je u 38 postigao utješni pogodak za konačan rezultat 2:9.

U jednoj revijalnoj utakmici, bez rezultatskog značaja, 11. Juli je slavio u oba poluvremena identičnim rezultatom 2:1. Svitanje je bez izmjene odigralo cijeli susret, a upravo su oni preko Macića došli do prvog pogotka, međutim, do kraja prvo dijela golovima Bašića i Tukića njihovi rivali dolaze do preokreta. U 31. minuti Srebrenčani golom Ben-Alkhera povećavaju prednost, a samo dva minuta kasnije Macić svojim drugi pogotkom donosi novu neizvjesnost na terenu. Ipak, Čičak u 36. donosi novu dvostruku prednost ekipi 11. Jula što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat, 2:4

Apotekari su na krilima Jašarevica krenuli furiozno, u upravo je on bio jedan od glavnih organizatora napada kada je Kovačević pogodio i donio prednost ekipi. Nakon postignutog pogotka SenSu svjesno prepušta loptu Hadžićanima, vrebajući svoju priliku iz kontranapada. Momčad SU Futura, iako je imala posjed tokom cijelog meča, tek na 3 sekunde prije kraja uspjeli su da je unovče. Nakon šuta jednog igrača Futura, lopta se odbija od nesretnog Čopre i završava u mreži za konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Studenti su kao nikada do sada izgledali stabilno na terenu čekajući svoju šanšu da pokažu šta mogu. Ipak, pad koncentracije i danak neiskustvu se vidio u zadnjoj minuti prvog poluvremena kada D. Borovina pogađa za 1:0. U drugom poluvremenu igra se poprilično rasplamsala, i prvi do gola, preko Velagića, dolazi Fine Line za dvostruku prednost. Studenti kreću ofanzivnije, te preko Meštrovca u 30. i Duranovića u 36. stižu do izjednačenja. U samoj završnici meča, nakon nekoliko neiskorištenih prilika Fine Linije pogađaju u 38., međutim, samo minut kasnije Meštrovac svojim drugim pogotkom donosi novo izjednačenje svojoj ekipi, što je ujedno i bio rezultat utakmice, 3:3.

Nakon deset odigranih kola svoje mjesto u narednoj rundi obezbijedili su Fine Line, SU Futuro Hadžići, SenSu Al Hana, Tempo, Krajina, Zamm mC, i BH Telecom. Izravan duel posljednjeg kola grune faze odlučivat će preostalog učesnika razigravanja, a sastaju se Ilmijjini Ljiljani i Reunited. 11. Juli Srebrenica, Svitanje i Džemat SD Nedžarići su ostali bez ikakvih šansi za prolaz dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi