FK Olimpik nakon penala osvojio Hasetov memorijal

26. memorijalni turnir Asim Ferhatović Hase

FK Olimpik nakon penala osvojio Hasetov memorijal

S. Grebović

Pobjednik 26. Memorijala Asim Ferhatović Hase je FK Olimpik. Ovaj tim je finalu savladao selekciju Sandžaka sa ukupnih 5:3 poslije boljeg izvodjenja jedanesteraca, jer je u regularnom dijelu meča rezultat glasio 2:2.

Sandžak je poveo pogotkom Tabakovića, a izjednačio je Stojanović. Konačnih 2:1 u prvom poluvremenu postavio je Omerhodžić sa penala. 

U drugom dijelu Olimpik je bio agilniji i na kraju stigao do pogotka pred sami kraj susreta. Jamak je šutirao, a jedan igrač protivničke ekipe pogodio vlastitu mrežu. Na penale je bio sretniji i spretniji Olimpik.

Najbolji strijelac turnira je Fadil Čizmić iz FK Olimpik, najbolji igrac Emir Omerhodzić iz selekcije Sandžaka, dok je za najbolje golmana proglašen Ibro Hodzić iz FK Olimpik.

Prije ove finalne utakmice odigran je i meč veterana između FK Sarajevo i FK Željezničar u kojem je bordo ekipa slavila sa 6:2.

Top Komentari

Derdiyok
Yebo ti Sandzaklija tetku u slezenu hehe.
4 11
rajvosa0921
Usmrdise kockaste glave citavo Sarajevo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi