Šta čeka futsalere BiH u Nizozemskoj? Raspored je već određen

Mečevi u Amsterdamu i Groningenu

Šta čeka futsalere BiH u Nizozemskoj? Raspored je već određen

A. Čaušević

Futsaleri BiH će u grupnoj fazi Evropskog prvenstva igrati protiv Španije, Gruzije i Azerbejdžana. 

Evropsko prvenstvo u futsalu 2022. godine će se održati od 19. januara do 6. februara, a domaćin je Nizozemska.

Najbolji bh. hakleri su se našli u povoljnoj grupi gdje je Španija apsolutni favorit, dok izabranici Ive Krize imaju šansi sa drugo mjesto u duelima protiv Azerbejdžana i Gruzije.

Premijerni nastup futsal reprezentacija BiH će imati protiv Španije u Groningenu. U dvorani Martini Plaza kapaciteta 3.900 sjedećih mjesta igrat ćemo i protiv Gruzije.

Posljednji meč grupne faze našu selekciju očekuje 29. januara u Amsterdamu. Utakmica će biti igrana u Ziggo Areni kapaciteta 10.500 sjedećih mjesta.

Oglasi

Raspored grupe D izgleda ovako:

Subota, 22. januar: Španija - Bosna i Hercegovina, Gruzija - Azerbejdžan.

Srijeda, 26. januar: Španija - Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina - Gruzija.

Subota, 29. januar: Azerbejdžan - Bosna i Hercegovina, Gruzija - Španija

U četvrtfinalu grupa D se križa sa grupom C, pa su slučaju prolaska u nokaut fazu futsaleri BiH mogu igrati protiv Rusije, Poljske, Slovačke ili Hrvatske.

Top Komentari

Usamljeni Hashishar
Španija je, budemo iskreni, bolja i dobro je što igramo s njima na početku. Ne treba puno očekivati ali ako odigramo dobro a Španija bude imala loš dan ko zna. Gruziju bi trebali pobjediti ako hoćemo u četvrtfinale. I onda zadnju utakmicu sa Azerbejdžanom da se borimo za drugo mjesto.
5 0
Pajkan
Trener Ivo Kriza
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi