Futsaleri BiH saznali protivnike na Euru: Šanse za prolazak su i više nego dobre!

Turnir se igra u Nizozemskoj

Futsaleri BiH saznali protivnike na Euru: Šanse za prolazak su i više nego dobre!

A. Čaušević

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je protivnike na svom premijernom izdanju Evropskog prvenstva koje će na početku 2022. godine biti održano u Nizozemskoj.

Iako je debitant na turniru Bosna i Hercegovina je uoči žrijeba bila u trećem šeširu zahvaljujući odličnim kvalifikacijama i napretku na UEFA rang listi futsal reprezentacija.

Izabranici Ive Kreze su završili u grupi sa Gruzijom, Azerbejdžanom i Španijom te obzirom na protivnike iz četvrtog i drugog šešira ima dobre šanse za prolazak dalje.

UEFA je ranije odlučila da domaćin Nizozemska zauzme poziciju A1, dok Ukrajina i Rusija nisu mogli završiti u istoj grupi.

Grupa A: Nizozemska, Ukrajina, Bjelorusija/Srbija, Portugal.

Grupa B: Finska, Slovenija, Italija, Kazahstan.

Oglasi

Grupa C: Slovačka, Poljska, Hrvatska, Rusija.

Grupa D: Gruzija, Bosna i Hercegovina, Azerbejdžan, Španija.

Posljednji učesnik će biti poznat nakon što Bjelorusija i Srbija odigraju mečeve baraža U nokaut fazu će se plasirati po dvije prvoplasirane reprezentacije iz četiri grupe.

Turnir će se igrati od srijede 19. januara do nedjelje 6. februara. Domaćini grupne faze su Amsterdam i Groningen.

Završnica će se igrati u Ziggo Areni kapaciteta 10.500 sjedećih mjesta. Titulu osvojenu u Ljubljani prije tri godine brani reprezentacija Portugala.

Promo

Top Komentari

amex
Ovi momci mogu igrati sa svakim! Samo jakoo!!!
5 0
foux87
Samo Španci zeznuti idemo jako
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi