Futsal poslastica na otvaranju sezone: Sarajlije nose tri boda iz Tuzle!

Petak zablistao na debiju

Futsal poslastica na otvaranju sezone: Sarajlije nose tri boda iz Tuzle!

S. Mlaćo

Nova sezona Premijer futsal lige donijela je odmah u prvo mkolu veliki derbi tuzlanskog Salinesa i GFC Sarajevo. Aktuelni prvak se nadao prvim bodovima, no pobjeda je na kraju otišla u glavni grad rezultatom 5:3.

Nakon prvog poluvremena bilo je 2:2. Omerhodžić je doveo Sarajlije u vodstvo u devetoj minuti. U 17. minuti Sabahudin Petak povisuje na 0:2, što je bilo znak da se upale alarmi kod domaćih. Uspjeli su do kraja prvog dijela dva puta pogoditi. Rajčević i Milanović su bili kreatori izjednačenja.

U nastavku sjajan futsal. Petak početkom drugog dijela pogađa za 3:2, ali Tuzlaci se ne predaju. Ivanković pogađa za 3:3 i najavljuje neizvjesnu završnicu.

A završnica je pripala gostima. Hršumović u 31. minuti pogađa za 3:4, da bi Petak svoj debi ozvaničio hat trickom za konačnih 3:5 i veliku pobjedu Sarajlija.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Premijer liga BiH u futsalu:

FC Salines – GFC Sarajevo 3:5 (2:2)

Top Komentari

Brazuka
Muminovic se ukakio azmir ga pljunuo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi