Futsal reprezentacija BiH bez dvojice igrača na otvaranju Evropskog prvenstva
Dvojica golmana naše reprezentacije neće biti na raspolaganju stručnom štabu za prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu

Milanović i Galić dobili crvene kartone protiv Srbije

Futsal reprezentacija BiH bez dvojice igrača na otvaranju Evropskog prvenstva

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Zenici od Srbije sa 1:3 u susretu posljednjeg 6. kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Izabranici Ive Kreze odigrali su sjajne kvalifikacije sa pet pobjeda i jednim porazom, te smo se kao prvoplasirani iz grupe po prvi puta u historiji plasirali na Evropsko prvenstvo u futsalu.

Mala mrlja iz duela protiv Srbije svakako su dva crvena kartona, koji su dobili naši igrači. Veliki problem je što su oba crvena kartona dobili golmani. Darko Milanović i Stanislav Galić dobili su direktne crvene kartone protiv Srbije i stavili na muke stručni štab naše reprezentacije.

Ova dvojica golmana zbog crvenih kartona sigurno neće biti na dispoziciji za prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Nizozemskoj, tako da selektor Ivo Krezo sada mora tražiti druga rješenja za poziciju golmana.

Ono što još nije poznato hoće li dvojica naših golmana dobiti jednu ili dvije utakmice suspenzije u našem taboru se nadaju da će ipak biti samo jedna utakmica suspenzije, ali to će biti poznato u narednom periodu.

Svakako da će crveni kartoni promijeniti koncept ekipe za odlazak na Evropsko prvenstvo, te će selektor za pripreme vjerovatno morati pozvati četiri golmana, a možda i pet.

Bez obzira na sve sigurno da ćemo ponosno pratiti našu futsal reprezentaciju na završnici Evropskog prvenstva koja će biti održana u januaru naredne godine u Nizozemskoj.

Top Komentari

celikze
nego sta nego pustili..... a kartoni su slucajno dobili....al eto neka genocidasi vjeruju da su oni neki faktor
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi