Futsal reprezentacija BiH poražena od Makedonije

Prijateljska utakmica u zeničkoj Areni

Futsal reprezentacija BiH poražena od Makedonije

D. Kurbegović

Futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine i Makedonije večeras su u zeničkoj Areni odigrale i drugu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Podsjetimo, jučer su igrači Bosne i Hercegovine slavili pobjedu rezultatom 7:3, što je sigurno zabrinulo gostujućeg selektora Ivana Božovića, jer je domaća selekcija nastupila bez četiri igrača MNK Centar, te dvojice nogometaša koji nastupaju za ekipu Dubrovnika. 

Za razliku od jučerašnje utakmice, večeras su gosti iz Makedonije krenuli znatno agresivnije i čvršće, tako da su nakon greške naše odbrane poveli u 8.minuti 0:1, a strijelac je bio Taulant Ismaili. Nastavili su gosti sa dobrom igrom, tako da su došli i do drugog gola. Igrala se 10.minuta Zoran Levevski snažno šutira, lopte se od lijevu stativu odbija od golmana Stanislava Galića i gosti vode 0:2.

Domaći selektor Boro Matan nakon toga napravio je par korekcija u igri, što je urodilo plodom već u 11.minuti, nakon igranja rukom od strane Levevskog, sudija je pokazao na najstrožiju tačku. Siguran s penala bio je Josip Bošković za smanjenje rezultata i vodstva Makedonije 1:2.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata, tako da se u svlačionicu otišlo s prednošću gostiju iz Makedonije.

U drugom poluvremenu mnogo faulova, znatno agresivnija igra s obe strane, tako da su i sudije imale dosta posla.Oba selektora su u igru uveli i ostale igrače, kako bi se uvidjeli u njihov kvalitet.Nije se rezultat mijenjao do 36.minute, iako je bilo dosta šansi, ali gosti iz Makedonije dočekali su grešku domaće odbrane i golom Erkana Seferija povećali prednost na 1:3. Nakon gola gostiju selektor BiH uveo je u igru još jednog igrača umjesto golmana, ipak to nije bilo dovoljno da se preokrene rezultat, tako da je na kraju ostalo 1:3 za Makedoniju, koja se tako revanširala Bosni i Hercegovini za visok poraz u jučerašnjoj utakmici.

Bosna i Hercegovina - Makedonija 1:3

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

BiH: Hodžić, Šunjić, Matan, Aladžić, Jokić, Ivanković, Husejinović, Pavlović, Markić, Hrkač, Bošković, Galić, Avdić, Ćavar. Selektor: Boro Matan.

Makedonija:Petrovski, Levevski, Ismaili, Krstevski, Trajkov, Leovski, Seferi, Aguši, Neziri, Todorovski, Petrovski, De Souza, Arsovski, Ristanovski. Selektor: Ivan Božović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi