Momci, sretno: Futsal reprezentacija BiH počela pripreme za Evropsko prvenstvo
Foto: N/FSBiH

Na Ilidži

Momci, sretno: Futsal reprezentacija BiH počela pripreme za Evropsko prvenstvo

E. Ganibegović

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu.

Reprezentativci su se okupili na Ilidži i već su odradili trening.

"Okupili smo se u hotelu „Hills“ gdje imamo odlične uvjete za rad. Do petka ćemo trenirati dva puta dnevno. Igračima bih poželio da ih zaobiđu povrede i korona, te da spremno dočekaju Evropski šampionat. Prvi put smo se plasirali na veliko takmičenje i to je povijesni rezultat za nas. Idemo tamo s ciljem da odigramo svaku utakmicu najbolje što možemo, da se borimo za svaki gol i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i plasman u četvrtfinale", rekao je selektor Ivo Krezo.

Naša selekcija nalazi se u grupi sa Španijom, Azerbejdžanom i Gruzijom, te put do naredne faze neće biti nimalo lagan.

"Već odavno se pripremamo za ono što nas čeka u Nizozemskoj i pratili smo igre naših protivnika u grupi. Španjolska je favorit EURA i igraju vrhunski futsal sa dosta presinga. Odlično su odigrali dvije utakmice protiv Portugala koji je aktualni evropski prvak i ostvarili su dvije pobjede što dosta govori o njima. Gruzija je prvi put kao i mi na EP i imaju dosta dobrih igrača porijeklom iz Brazila. Azerbejdžan takođe ima dosta naturaliziranih igrača, tako da nas očekuju teške utakmice", dodao je selektor.

Evropsko prvenstvo u futsalu počinje 19. januara, a finale je zakazano za šesti februar. Bit će ovo prvi nastup futsal reprezentacije BiH na jednom velikom takmičenju.

Momci, sretno!

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi