Futsal reprezentativci BiH počeli pripreme za kvalifikacije

Trenirali u Sarajevu

Futsal reprezentativci BiH počeli pripreme za kvalifikacije

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine su se okupili sinoć u hotelu „Park“ u Vogošći.

Izabranici Bore Mata su odmah jutros u dvorani „Ramiz Salčin“ u Sarajevu odradili trening i tako počeli pripreme za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo.

„Sinoć nakon posljednjeg kola Premijer futsal lige smo se okupili. Nisu svi igrači tu jer su neki kasno završili utakmice, ali u toku dana ćemo biti kompletni. Danas smo odradili lakši trening. Do 6. aprila i puta za Azerbejdžan treniraćemo dva puta dnevno. Iskoristićemo taj period da se što bolje spremimo kako bismo u Bakuu ostvarili dobar rezultat“, rekao je selektor Boro Matan.

Prokomentarisao je Matan i protivnike u grupi:

 „Očekuje nas težak turnir. Azerbejdžan je jedna od najboljih evropskih selekcija i favoriti su u grupi. Mađarska je takođe kvalitetna, učestvovala je na posljednjem Evropskom prvenstvu. Po rejtingu su ispred nas, ali ako se spremimo na pravi način, moći ćemo da im pariramo i meč sa njima bi trebao biti odlučujući u borbi za baraž. Sigurno da ne smijemo potcijeniti ni selekciju Albanije, moramo u svaki susret ući maksimalno ozbiljno.“

Najiskusniji reprezentativac Nijaz Mulahmetović očekuje pozitivan rezultat u kvalifikacijama:

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

 „Okupljanje je počelo sinoć i danas ćemo biti kompletni. Znamo šta nas očekuje, takmičenje u teškoj grupi. Većina nas ima dobru sezonu iza sebe i nadam se da ćemo tu formu prenijeti i u predstojećim mečevima. Želimo da napravimo iskorak i plasiramo se barem u baraž, a ako nam se ukaže prilika i za prvo mjesto, sigurno ćemo je iskoristiti.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi