U Tešnju se slavilo do kasno u noć: "Minimalni budžet i lavovsko srce za veliko finale!"
Ispunjene tribine i velika podrška za veliki uspjeh

Livnjaci imali tri gola prednosti, ali sve prosuli i sada se igra veliko finale

U Tešnju se slavilo do kasno u noć: "Minimalni budžet i lavovsko srce za veliko finale!"

Samir Mlaćo

U finalu doigravanja za Premijer futsal ligu naše zemlje igrat će Bubamara iz Cazina i Futsal team Tešanj iz Tešnja.

Bubamara je glavni favorit za Premijer ligu, no sigurno se neće lako predati ni futsaleri iz Tešnja koji su sinoć napravili iznenađenje i prošli dalje protiv ekipe Čulin Mlin iz Livna.

Bubamara je u prvom meču savladala KMF Vitez sa čak 11:4 i sve je bilo riješeno. Tim iz Cazina gazi sve pred sobom, a sinoć je bilo uzbudljivo u revanšu, iako je pitanje pobjednika ovog dvomeča davno bilo riješeno.

Domaćili su vodili 2:1 golovima Alispahića i Zatagića, a onda sa dva pogotka Erdin Ramić diže publiku na noge i bilo je na semaforu 4:1.

Domaćima se vratila nada da mogu ugroziti goste, no sve je kratko trajalo. Bubamara se vraća u meč golovima Ibrišimovića, Petaka i Osredkara, a zatim dolazi i do pobjede.

Ibrišimović je pogodio po drugi put, kao i Petak, dok je dva pogotka dodao Edvin Bosnić. Meč je odigran pred 800 navijača u Vitezu uz sjajnu atmosferu i veliku podršku navijača oba tima.

Oglasi

Futsaleri iz Livna u Tešanj su doputovali sa tri pogotka prednosti (4:1) i činilo se da će rutinski u finale.

Domaći se nisu predavali, vatrena je bila atmosfera pred 1.500 navijača, a na kraju su domaći se radovali velikom uspjehu.

Kraj utakmiceeeeee u Tešnjuuuuu!!! FT TEŠANJ 5 1 MNK ČULIN MLIN Tešanj je u finaluuuuuuuu✅ Kakva borba naših momaka pred punom dvoranom u Tešnju. Samo žuto,samo plavo,samo srcem💛💙

Posted by Futsal Team Tešanj on Sunday, April 7, 2024

Tešanj je poveo pogotkom Harisa Halilovića, da bi na 2:0 povosio Armin Hafizović. Za goste zatim pogađa Stjepan Krezo, no onda na scenu stupa Jasmin Rakić i postiže tri pogotka u tri minute.

Završilo je 5:1, domaći navijači su se radovali i ovacijama pozdravili svoje ljubimce. Upaljene su bile i baklje, Tešanj je slavio i i u ovom gradu vjeruju da je finalnom dvomeču sve moguće. Već su napravili veliki uspjeh, svjesni su toga.

Oglasi

"Još uvijek smo pod utiscima historijskog uspjeha. Još uvijek na drži atmosfera i druženje do kasnih noćnih sati. Od 33 ekipe u Prvoj futsal ligi FBih naša ekipa je među dvije najbolje. Da, dobro ste čuli. 33 grada, 33 kluba, dva najbolja. Neka nam Bubamara oprosti, ali nama je ovo sigurno veći uspjeh s obzirom na godinu našeg osnivanja, te budžet i igrački kadar kojim raspolažemo", naveli su iz tešanjskog kluba.

Ponovo su dodali da je ovo veliki uspjeh, ali i zahvalili se svima koji su podržavali klub, te koji će to činiti u narednom periodu.

"Hvala svim sponzorima i ljudima koji su nam pomagali kroz cijelu sezonu. Hvala našem generalnom sponzoru play off-a bez kojeg ovu ludnicu nikada ne bih doživjeli. Hvala svima za nezaboravnu atmosferu sinoć. Igračima skidamo kapu na još jednom pozorišnom komadu koji je dokaz da rezultati koji su se redali u ranijem periodu nisu bili slučajnost.

Bakljada navijača i pobjedničke pjesme na kraju meča: Sada se svi raduju duelu sa Cazinjanima                                                                                                        

Sada podvlačimo rečenicu za svakog od vas. Tešanj imate pravo da volite ili mrzite, ali Tešanj morate da poštujete. Lokalni momci sa minimalnim budžetom, lavovskim srcem i kvalitetom do nebesa su u finalu. Uživajmo", dodali su iz ovog kluba.

Za Futsal Tešanj sinoć su nastupili Armin Hafizović, Jasmin Rakić, Haris Halilović, Mahmut Bahtić, Nermin Gazibegović, Maid Hodžić, Nermin Okić, Mirzet Avdušinović, Ismet Bahtić, Elmin Alić, Belmin Kovačević, Amer Rakić i Amar Skula.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Trener ekipe bio je Enis Softić, a predstavnik kluba Almir Rakić. Salih Ahmić bio je fizioterapeut, a komesar za bezbjednost u prepunoj dvorani Ibrahim Tabaković.

U finalu se igraju dva meča, a prvi je već za vikend u Cazinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi