Futsal spektakl u Skenderiji: GFC imao pobjedu u rukama, a onda čudesan preokret Hercegovine

Ekipa iz Širokog Brijega napravila brejk u prvoj finalnoj utakmici

Futsal spektakl u Skenderiji: GFC imao pobjedu u rukama, a onda čudesan preokret Hercegovine

Haris Zilić

Počela je finalna serija play-offa Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu i završna borba za titulu prvaka naše zemlje u sezoni koja je bila veoma interesantna.

U finalu gledamo ekipe GFC Sarajevo i Hercegovina iz Širokog Brijega koje su u polufinalu pomalo iznenađujuće eliminisali Radnik MD Shop iz Bijeljina i Mostar SG.

Prvi finalni meč odigran je večeras u Sarajevu, a utakmica je ponudila dosta uzbuđenja, preokreta, konačan rezultat nakon regularnog dijela glasio je 4:4, a nakon produžetaka slavila Hercegovina sa 8:4, napravila brejk i povela sa 1:0 u finalnoj seriji koja se igra na tri pobjede. Susret je odigran i u sjajnoj atmosferi gdje su triibne male dvorane Skenderije bile ispunjene do posljednjeg mjesta.

Sjajno je utakmica počela za sarajevski tim, već u četvrtoj minuti Jokić pogađa za 1:0. Međutim, gosti iz Širokog Brijega se brzo vraća u utakmicu, Ivanković u šestoj minuti proavnava na 1:1, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku golijada, preokreti, drama i sjajan futsal kakav se samo može poželjeti.

Počelo je u 23. minuti kada Brkanić pogađa za vodstvo GFC-a od 2:1, a dvije minute kasnije Ćorluka poravnava na 2:2.

Oglasi

Nakon toga uraganska igra GFC-a koji za minut postiže dva brza gola. Jokić u 30. minuti pogađa za 3:2, a Brkanić u 31. minuti pogađa za 4:2, to je i za Jokića i Brkanića bio po drugi pogodak na utakmici i tu tim trenucima činilo se da domaćini imaju pobjedu rukama.

Ipak, gosti se nisu tek tako predavali i kreirali se povratak. U 36. minuti Ćorluka svojim drugim golom smanjuje rezultat na 4:3, a šok za domaće u 38. minuti kada Marić pogađa za 4:4 što je bio konačan rezultat regularnog dijela i otišlo se u produžetke.

U produžecima gosti nastavljaju sa odličnom igrom i dolaze do preokreta, Marić u drugoj minuti produžetka pogađa za 4:5, a Ćorluka u 44. minuti za 4:6. Totalna rapsodija gostiju u produžecima nastavljena je u 48. minuti, Peko je pogodio za 4:7, a konačnih 4:8 postavlja Gašpar golom u 50. minuti susreta.

Premijer liga Bosne i Hercegovine u futsalu, finale, prva utakmica:

GFC Sarajevo - MNK Hercegovina 4:4 (4:8 nakon produžetaka) ( Jokić 4', 30, Brkanić 23', 31'/Ivanković 6', Ćorluka 25', 36', 44' Marić 38', 42', Peko 48', Gašpar 50')

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

GFC SARAJEVO: Šarić, Mršo, Duvnjak, Brkanić, Handžić, Salihović, Džafo, Jokić, Debelnogić, Ait Idir, Bilić, Omerović, Hodžić N., Hodžić J.

MNK HERCEGOVINA: Rašić, Marić, Čavar, Peko, Gašpar, Marušić, Brzica, Ivanković, Mikulić, Ćorluka, Penava, Čolak, Zovko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi