Gradski derbi pripao Mostar SG Stakloradu
Hakleri prvaka države Mostar Stari Grad večeras su u sjajnoj utakmici bili bolji od gradskog rivala HFC Zrinjski.

Poražen Zrinjski

Gradski derbi pripao Mostar SG Stakloradu

Sedmo kolo Premijer futsal lige BiH donijelo je gradski derbi između Mostar SG Staklorada i Zrinjskog.

Susret odigranih u dvorani Midhat Hujdur nije protekao bez neizvjesnosti, publika je uživala u veoma kvalitetnom meču, a na kraju više razloga za slavlje imao je Mostar SG slavivši sa 3:2.

U prvom poluvremenu Mostar SG Staklorad je bio taj koji je dominirao, dok je Zrinjski pokušavao gol domaćina ugroziti iz kontri. Prvi pogodak domaći su postigli u sedmoj minuti preko Hrkaća, a dvije minute pred odlazak na odmor bilo je 2:0 zahvaljujući golu koji je postigao Aladžić.

Uspio je Mostar SG Staklorad povisiti prednost i na 3:0 preko Vesića, a ni taj treći pogodak nije pokolebao Plemiće, koji su u nastavku igrali znatno ofanzivnije. Uspjeli su postići i dva pogotka preko Zelenike i Ivankovića, ali ne i izjednačiti, pa su na kraju domaći slavili.

Ono što vrijedi istaknuti, jeste da je utakmica protekla u fer i korektnoj igri s obje strane. Prepoznala je to i publika u kojoj je bilo i navijača Zrinjskog,  koja je aplauzom nagradila igrače obje momčadi.


Premijer futsal liga:

Mostar SG Staklorad: Galić, De Souza, Kahvedžić, Aladžić, Vesić, Mušanović, Rakić, Džemić, Macić, Pavlović, Hrkać, Jelić, Gosto.

HFC Zrinjski: Skuhan, Ivanković, Raguž, Bošković, Vlaho, Dujmović, Šunjić, Livaja, Sušac, Kalfić, Zelenika, Suton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi