"Kapiten tako ne reaguje, zar je bitan jedan faul ili aut?"

Trener KMF Tango Mirko Čampara za SportSport.ba

"Kapiten tako ne reaguje, zar je bitan jedan faul ili aut?"

S. Mlaćo

Nemile scene obilježile su sinoćnji meč 10. kola Premijer futsal lige BiH između MNK Centar i KMF Tango. Naime, kod rezultata 2:1 za domaće, kapiten gostujućeg tima Dragan Ikonić nezadovoljan jednom sudijskom odlukom udario je sudiju Romea Primorca iz Ljubuškog, koji se odmah našao na podu.

Pripadnici MUP-a spriječili su veći incident, a meč je odmah i prekinut. Ikonić će siguno zaraditi veliku kaznu N/FS BiH. Za komentar nove sramote koja zadesila bh. sport zamolili smo trenera KMF Tango Mirka Čamparu, koji se pokazao kao pravi sportista i žestoko kritikovao kapitena svog tima.

"Utakmice je bila fer i korektna, do tog ružnog detalja kada je naš kapiten reagovao kako ne dolikuje kapitenu KMF Tango. Te se scene u prošlosti nisu dešavale, a mi pokušavamo da budemo reprezenti lijepih stvari. Ikonić će sigurno snositi posljedice Saveza, ali i od samog kluba. Ja sam se izvinio sudijama i sudijskoj organizaciji, to je najmanje što sam mogao učiniti", kaže Čampara.

I sam Čampara je bio kapiten Tanga, a nakon meča razgovarao je sa Ikonićem.
"Svjestan je svoje greške. Mlad je, otac je dvoje djece, bio je i reprezentativac, reagovao je u afektu. Dobro je što sudija nije izvukao teže posljedice jer ste vidjeli kako se to desilo. On će od Saveza dobiti žestoku kaznu i sigurno će ona biti zaslužena. Jedan kapiten treba da smiruje strasti, a ne da onako reaguje. Zar je bitan jedan faul ili aut?, pita se trener Tanga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi