Kaskada dočekuje HFC Zrinjski, Gračanlije pobjedom žele završiti prvi dio sezone

Derbi malonogometne Premijer lige u Gračanici

Kaskada dočekuje HFC Zrinjski, Gračanlije pobjedom žele završiti prvi dio sezone

Esmer Oštraković

Prvi dio sezone u malonogometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine polako se privodi kraju. Naime, u vikendu koji je pred nama biti će odigrane utakmice posljednjeg kola, kojima će biti spuštena zavjesa na jesenji dio takmičenja.

U derbiju kola MNK Kaskada iz Gračanice će na svom terenu dočekati drugoplasiranu ekipu HFC Zrinjski. Iako Kaskada ove sezone igra sjajno, malo ko se mogao nadati da će Gračanlije uspjeti izboriti ekspresan povratak u društvo najboljih.

"Nakon ispadanja odlučili smo podmladiti svoju ekipu. Tako su igrali igrači sa naše opštine. Da budem iskren ni mi kao ni naši navijači nismo očekivali brz povratak ali kada smo na polusezoni zauzeli prvo mjesto, na sastanku sa Upravom odlučili smo da za cilj postavimo povratak u Premijer ligu BiH. Put nije bio lagan ali dosta su nam pomogla i ta dva pojačanja te smo hvala Bogu tu gdje jesmo", rekao je za SportSport.ba na početku razgovora, Ferik Dizdarević, šef stručnog štaba Kaskade.

Prvi dio sezone za MNK Kaskada ispunio očekivanja

"Pred početak ove sezone doveli smo dva nova igrača u klub, koja su nam pomogla da osvojimo ovih trenutnih 13 bodova, te smo trenutno da diobi četvrtog mjesta. Ono što je meni kao treneru posebno drago je da nas niko, osim prošlogodišnjeg prvaka Mostara, nije nadigrao. Što se tiče same utakmice u Mostaru, mišljenja sam da je to samo bio jedan loš dan moje ekipe koji je morao doći nekada, i iskreno se nadam da ćemo to i pokazati pobjedom u posljednjem kolu protiv ekipe Zrinjskog, koja važi za jednu od najboljih ekipa u malom nogometu u našoj zemlji. Iz Gračanice ove sezone još niko nije odnio puni plijen što nam daje određenu dozu optimizma iako nam dolazi favorizovani protivnik, te se nadam da ćemo svojom borbom a uz pomoć navijača upisati pobjedu. Također važno je spomenuti da u Kaskadi igra dosta mladih igrača a jedan od njih je i Amer Džindić koji je trenutni kapiten mlade futsal reprezentacije BiH", kazao je na kraju razgovora Dizdarević.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Glavni cilj MNK Kaskade je da na kraju sezone bude među prvih šeste ekipa na tabeli te tako stekne pravo nastupa u doigravanju za prvaka države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi