Kazahstan po drugi put bolji od futsal reprezentacije BiH

Bosna i Hercegovina ostala bez Evropskog prvenstva

Kazahstan po drugi put bolji od futsal reprezentacije BiH

A. Beganović

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo pošto je poražena danas u Almatyu od Kazahstana u revanš utakmici baraža sa 4:0, piše službena stranica Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Domaći tim je do prednosti došao u 9. minuti preko Lea, a na 2:0 povisio je Douglas Jr. u pet minuta kasnije.

U drugom poluvremenu naša reprezentacija je primila još dva gola, a strijelci za Kazahstan su bili Pavel Tuku u 24. i Chingiz Yesenamanov u 25. minuti.

Kazahstan-Bosna i Hercegovina 4:0 (2:0)

Dvorana: Baluan Sholak, Almaty.

Sudija: Eduardo Fernandes Coelho (Portugal).

Pomoćnici: Nuno Bogalho, Miguel Castilho (Portugal).

Strijelci: 1:0 Leo (9), 2:0 Douglas Jr. (14'), 3:0 Pavel Taku (24'), 4:0 Chingiz Yesenamanov (25').

Žuti kartoni: Nikolay Pengrin (Kazahstan), Anel Radmilović (Bosna i Hercegovina).

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Kazahstan: Higuita, Leo, Chingiz Yesenamanov, Douglas Jr., Dauren Nurgozhin, Grigori Shamro, Aleksandr Grebonos, Dinmukhambet Suleimenov, Mikhail Pershin, Konstantin Chebotarev, Serik Zhamankulov, Nikolay Pengrin, Aleksandr Dovgan, Pavel Taku. Selektor: Cacau.

Bosna i Hercegovina: Bahrudin Omerbegović, Ivan Matan, Marin Šunjić, Tomislav Bevanda, Anel Radmilović, Stanislav Galić, Srđan Ivanković, Ivan Ivanković, Nermin Jusić, Dražen Novoselac, Josip Bošković. Selektor: Boro Matan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.