Mile Pehar ima novi zanimljiv angažman

Klub potvrdio saradnju

Mile Pehar ima novi zanimljiv angažman

S. Mlaćo
MNK Brotnjo danas je predstavio novo pojačanje za novu sezonu Premijer futsal lige naše zemlje.

Naime, u redove kluba iz Čitluka stigao je Mile Pehar. Pehar je dobro poznat bh. sportskoj javnosti, a pored 'velikog' nogometa, vrlo često je igrao i futsal, te dobijao brojne pohvale.

Bio je nedavno član HFC Zrinjski, a u nastupao je i za HŠK Zrinjski, FK Olimpik, NK GOŠK, HNK Čapljina, te HNK Međugorje...

Pehar je bio i mladi reprezentativac naše zemlje, a veliku mrlju na karijeru 'dobio' je u velikom mostarskom derbiju između Zrinjskog i Veleža 2011. godine.

Velež je poveo, a nezadovoljni navijači Zrinjskog krenuli da ulijeću u teren. Nastao je haos, gosti su bježali, kao i službena lica, a Pehar je pokušao da saplete jednog igrača Veleža.

Da se to desilo, a srećom nije, nogometaš Veleža bi sigurno ostao prepušten navijačima Zrinjskog.

Oglasi

Pehara je tada ponijela atmosfera i naboj utakmice koja je mnogo više od one 'obične', no po odlasku iz Plemića nije napravio karijeru kakvu su mu mnogi predviđali.

Ostaje žal zbog toga, jer su mnogi koji ga poznaju svjesni da je bogata inostrana karijera bila gotovo neizbježna.

Njegov novi klub je potvrdio saradnju i obradovao sve simpatizere.

"U završnici samog prijelaznog roka uprava našeg kluba dogovorila je još jedno pojačanje za novu sezonu. Dres Brotnja od danas će nositi Mile Pehar, dobro poznato domaće ime s naših terena.

Osvajač 50. izdanja kultne 'Kutije šibica' iza kojeg je odlično futsal ljeto s mnoštvo finala i osvojenih turnira, sigurno će biti veliko pojačanje za našu svlačionicu“, stoji u objavi MNK Brotnjo.

U prvom kolu nove sezone Premijer futsal lige naše zemlje. MNK Brotnjo će dočekati GFC Sarajevo.

 

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

 

 

Top Komentari

Mostarac94
Pi cka kao i navijaci
2 0
Klicko
@Mostarac94 ti se vjerovatno ne sjećaš ovoga jer si imao ne preko 10 godina al mile pehar ti je jedna ustasha za nepovjerovati.A sta tek reci za ova gowna fašistička što su upala na teren.Pokenjam im se u stau svima hehe
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi