Šampionske ambicije u Cazinu: Potpisali reprezentativci Hrvatske
FOTO: MNK Bubamara/facebook

MNK Bubamara ozvaničio dva transfera

Šampionske ambicije u Cazinu: Potpisali reprezentativci Hrvatske

Haris Zilić

MNK Bubamara Cazin na furiozan način je stigao do titule u Prvoj ligi FBiH i od naredne sezone ih gledamo u društvu najboljih bh. futsala.

Tim iz Krajine ima visoke ambicije u debitantskoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a to potvrđuju i dva transfera koja su ozvaničili.

U redove Bubamare dolaze hrvatski reprezentativci Luka Perić i Kristijan Postružin, a riječ je o provjerenim futsal imenima u regionu.

"Kristijan Postružin je novi futsaler MNK Bubamara Cazin! MNK Bubamara zvanično može potvrditi kako je dogovoren angažman 28-godišnjeg hrvatskog reprezentativca Kristijana Postružina

Postružin u naš tim stiže iz prvaka Hrvatske - Futsal Dinama. U protekloj sezoni sa Futsal Dinamom osvojio je još Superkup.

U svojoj karijeri, pet puta je podizao pehar prvaka Hrvatske, a jednom pehar prvaka Slovenije. Tri puta je osojio kup Hrvatske, dva puta superkup te po jednom kup i superkup Slovenije. Pored Dinama, nastupao je još za Alumnus, Santiago, Toulon, Uspinjaču, Nacional, Dobovec i Olmissum.

Oglasi

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 44 utakmica i postigao 9 pogodak. Vrijedi napomenuti kako je Postružin sa svojom reprezentacijom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo koje se igra u Uzbekistanu ove godine", stoji u objavi MNK Bubamara.

Big things are coming... 🔴⚫️ 𝗟𝗼𝗮𝗱𝗶𝗻𝗴… ⏳ Luka Perić ✅ Kristijan Postružin ✅ #SamoBubamara #mnkbubamara 🐞

Posted by MNK Bubamara Cazin on Wednesday, June 19, 2024

Nakon predstavljanja Postružina, cazinski tim je predstavio i Luku Perića.

"Luka Perić je novi futsaler MNK Bubamara Cazin! MNK Bubamara sada službeno može potvrditi kako je dogovoren angažman 27-godišnjeg hrvatskog reprezentativca Luke Perića.

Perić u naš tim stiže iz prvaka Hrvatske - Futsal Dinama. U protekloj sezoni sa Futsal Dinamom osvojio je još Superkup. U sezoni 2023/24 postigao je 21 pogodak, što ga je činilo najboljim strijelcem Futsal Dinama.

U svojoj karijeri, četiri puta je podizao pehar prvaka Hrvatske, a jednom pehar prvaka Slovenije. Pored Futsal Dinama, nastupao je još za Alumnus, Nacional, Napli i Tombesi Ortuna (Italija), Split te Dobovec (Slovenija).

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 55 utakmica i postigao 21 pogodak. Vrijedi napomenuti kako je Perić sa svojom reprezentacijom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo koje se igra u Uzbekistanu ove godine.", stoji u saopštenju kluba iz Cazina.

Jasno je da u Cazinu žele titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a u klubu se sigurno neče zaustaviti kada su u pitanju pojačanja za novu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi