Cazin slavi: Bubamara jednom nogom u Premijer ligi, revanš u Tešnju formalnost

Čudo se treba desiti da Bubamara ne prođe

Cazin slavi: Bubamara jednom nogom u Premijer ligi, revanš u Tešnju formalnost

Eldar Ganibegović

Počelo je finale play-offa za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine u futsalu, a već nakon prve utakmice imamo gotovo sigurno ime kluba koji će biti promovisan. To je MNK Bubamara iz Cazina.

U prvoj utakmici finala doigravanja za Premijer ligu BiH u futsalu u Cazinu smo gledali meč Bubamare i Futsal Teama iz Tešnja. Domaći tim je slavio trijumf čak 16:1.

Igor Osredkar je već u prvoj minuti načeo mrežu gostiju, Sejad Ibrišimović u 4. duplira prednost, da bi u sedmoj minuti na 3:0 drugim golom povisio Osredkar.

Vladimir Džombić pogađa u devetoj, Elmin Prošić u jedanaestoj, Igor Osredkar u 13. kompletira hat-trick da bi u 15. minuti utješni gol za goste postigao Mahmut Bahtić.

Do odlaska na odmor vidjeli smo još jedan gol u mreži gostiju. Sabahudin Petak je pogodio u 18. minuti.

Sejad Ibrišimović u 22. minuti nastavlja torpediranje gostujućeg tima, a do kraja su još pogađali Sabahudin Petak (2), Edvin Bosnić, Vladimi Džombić, Almedin Bundavica i Izudin Kličić (2) i ponovo Sejad Ibrišimović. 

Oglasi

Dodajmo ovome da je u 28. minuti drugi žuti karton kod gostiju dobio Jasmin Rakić.

Revanš u Tešnju na rasporedu je 21. aprila. No, jasno je već nakon ove utakmice, da će taj meč biti puka formalnost.

Finale play-offa za ulazak u Premijer ligu, prva utakmica:

MNK Bubamara - MNK Futsal Team 16:1

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

MNK Bubamara: Milanović, Bundavica, Ibrišimović, Osredkar, Bosnić, Redžepović, Muharemović, Kličić, Prošić, Petak, Džombić.

MNK Futsal Team: Hafizović, Rakić J., Halilović, Bahtić H., Gazibegović, Hadžić, Okić, Bahtić I., Rakić A., Begunić, Avdušinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi