MNK Kaskada ostvario veliku pobjedu protiv Tanga
Uspjela je ekipa iz Gračanice upisati veoma važnu pobjedu, protiv jako nezgodne ekipe Tanga, u borbi za doigravanje za prvaka BiH.

Važna pobjeda Gračanlija

MNK Kaskada ostvario veliku pobjedu protiv Tanga

Esmer Oštraković

Ekipa Kaskade je u okviru 11. kola Premijer futsal lige BiH na svom terenu ostvarila pobjedu protiv KMF Tango, rezultatom 9:5.

Uspjela je ekipa iz Gračanice upisati veoma važnu pobjedu, protiv jako nezgodne ekipe Tanga, u borbi za doigravanje za prvaka BiH.

Igrači Kaskade su sjajno otvorili susret te su veoma brzo došli do vodstva od 2:0. Gol gostiju na otvaranju susreta pogađali su Hasan Mujanović i Abdulah Hamidović.

Ipak Tango golovima u 9. i 11. minutu vraća stvari na početak. Oba gola za poravnanje rezultata postigao je Stefan Kuljanin.

Pet minuta prije odlaska na odmor Kaskada dolazi do novog vodstva. Gol za domaće postiže Ibrahim Husejnović. Gosti ponovo dolaze do izjednačenja kada je Šćepanović u 19. minuti postigao gol za 3:3.

Kada su svi pomislili da će se na odmor otići sa neriješenim rezultatom, sjajni Adel Demirović postiže dva brza gola i donosi prednost na poluvremenu od 5:3.

U drugom polvuremenu Kaskada je nastavila sa dobrom igrom, te su odmah na početku drugog dijela došli do 6:3, a strijelac je bio ponovo Adel Demirović.

Pitanje pobjednika je riješeno već u 24. minuti kada je dva jako brza gola postigao Ibrahim Husejnović i tako je doveo Kaskadu do vodstva od 8:3. Dva minuta kasnije Šćepanović postiže novi pogodak za 8:4.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Minut prije kraja susreta na 9:4 povisio je Nermin Gazibegović, a konačnih 9:5 postavio je Nikica Purković.

U narednom kolu Kaskada gostuje kod Salinesa, dok Tango na svom terenu dočekuje Seljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi