Slavi cijeli grad: Konjic se plasirao u Premijer ligu, pa objavom na Facebooku sve rasplakali

Veliki uspjeh

Slavi cijeli grad: Konjic se plasirao u Premijer ligu, pa objavom na Facebooku sve rasplakali

E. Čaušević

Konjic večeras ponovo može biti ponosan na sport u ovom gradu jer su dobili premijerligaša u futsalu.

Naime, futsaleri Konjica uspjeli su da se plasiraju u Premijer ligu naše zemlje nakon što su u finalu doigravanja večeras pobijedili MNK Bubamara sa 7:4 u revanš utakmici.

Domaći tim imao je ogromnu podršku s tribina, a nakon utakmice igrači i navijači su znali kako da proslave pobjedu.

U prvom meču Bubamara je na svom terenu u Cazinu slavila sa 5:3 i sa dva gola prednosti je doputovala u Konjic. Ipak, u revanš meču Konjic je nadoknadio zaostatak, te je slavio sa 7:4 i plasirao se u Premijer ligu.

Nakon prvog poluvremena atmosfera u dvorani nije bila baš najbolja jer je Bubamara vodila sa 2:1, ali u nastavku meča Konjic dolazi do velikog preokreta i pobjede.

Briljirao je Emir Gekić koji je večeras zabio hat-trick, dok je dva gola postigao Ivica Marić. Također, u listu strijelaca za Konjic večeras su se upisali još Maid Graho i Benjamin Begeta.

Što se tiče ekipe Bumabare večera su po dva gola postigli Elmin Prošić i Sejad Ibrišimović, ali to nije bilo dovoljno ekipi iz Cazina da se na kraju plasira u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Konjic je nakon utakmice na zvaničnom Facebook profilu na emotivan način sve to objavio jer su pobjedu posvetili svom tragično preminulom igraču Dženanu Čeligiji koji je preminuo na treningu ovog kluba prije dva mjeseca.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Dženo brate uspjeli smo! Ovo je za tebe. Konjic je novi član Premijer futsal lige BiH", napisali su iz kluba.

Dženo brate uspjeli smo! Ovo je za tebe ☝🏻 KONJIC JE NOVI ČLAN PREMIJER FUTSAL LIGE BIH 🏆

Posted by Futsal Klub Konjic on Saturday, April 9, 2022

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi