Neimari u sjajnom meču bolji od Konjica
Sjajan meč u zeničkoj Areni u kojem je uživalo oko 800 gledalaca koji su davali veliku podršku domaćem timu u današnjem meču

Play-off za prvaka Prve futsal lige FBiH

Neimari u sjajnom meču bolji od Konjica

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

MNK Neimari iz Zenice, danas je u zeničkoj Areni u okviru prve utakmice polufinala Pla-offa za prvaka Prve futsal lige FBiH dočekao tim Konjica, te su sjajnoj atmosferi i utakmici slavio pobjedu rezultatom 6:5.

Oko 800 gledalaca u najmodernijoj dvorani u BiH okupilo se kako bi dalo podršku timu iz Zenice u trećem pokušaju ulaska u Premijer futsal ligu BiH. Naspram sebe izabranici Mirka Čampare imali su sjajnu ekipu Konjica, koja je i danas pokazala sve svoje kvalitete.

Početak meča kao iz snova za domaće, prvo Karić u drugoj minuti, a zatim i Salkić, te Šišić minutu kasnije donose veliku prednosti Zeničanima od 3:0 nakon samo tri minuta igre. Gosti se iznenađujuće brzo oporavljaju od šoka, te u petoj minuti preko kapitena Dizdarevića smanjuju rezultatn na 3:1. Iako su domaćini napadali i vršili konstantan pritisak na gostujuću odbranu, Konjic je pametnom igrom te sjajnim odbranama golmana gostiju dolaze do novog gola u 14. minuti preko Marića, a samo minutu kasnije Dizdarević ponovo pogađa za 3:3 nakon 15. minuta utakmice. Gosti koriste potpunu konfuziju gostiju i stalno mijenjaje postava domaćeg trenera, te stižu i do četvrtog gola u 19. minuti, a strijelac je ponovo Marić za 3:4 nakon prvog poluvremena.

Sigurno da je domaći trener imao šta kazati svojim igračima na poluvremenu, nakon sjajnog početka utakmice i naglog pada, te primljena četiri gola u prvom dijelu. Drugi dio domaći otvaraju sa par šansi, ali gostujući golman radi čuda na golu Konjica. Kazna za promašaje Neimaria dolazi u 22. minuti kada Emir Gekić pogađa za 3:5 za goste. Nakon toga slijede uraganski napadi domaćina, a do četvrtog gola dolaze u 25. minuti preko ponajboljeg igrača utakmice Mahira Karića za smanjenje vodstva gostiju na 4:5. Samo minutu kasnije, dvoranu na noge diže Hadis Krehmić za poravnanje rezultata na 5:5. U posljednjih pet minuta ušlo se sa bonusom prekršaja za obje ekipe, ali to nisu iskoristili ni jedni ni drugi. U posljednjoj minuti utakmice nakon sjajnog prodora i lob udarca, kapiten Seldin Zatagić pogađa za konačnih 6:5 za ekipu Neimaria.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

U drugoj utakmici polufinala Bubamar i Futsal Team odigrali su 1:1, tako da se u revanšu u oba meča očekuje dosta uzbuđenja, a na kraju samo će jedan tim ući u Premijer ligu BiH u futsalu.

Promo

Top Komentari

Qwertz1
što kao sportski portal koji tobože prati futsal ne pisete i o drugoj utakmici plej ofa koja se sinoc igrala u Cazinu ? Što ne pišete o momcima iz Tešnja koji su sami napravili klub i u dobroj su poziciji da idu dalje ? Ne pišete jer vam takav tekst nije naručen kao ove sto pisete svako kolo o Neimarima. Lp iz Sarajeva.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi