MNK "Neimari" iz Zenice želi izboriti plasman u Premijer ligu
"Neimari" su mladi klub, koji je za kratko vrijeme napredovao kako organizaciono, tako i igrački

Zeničani u drugom dijelu sezone imaju velike ambicije

MNK "Neimari" iz Zenice želi izboriti plasman u Premijer ligu

D. Kurbegović

Drugi dio takmičarske sezone u Prvoj futsal ligi Federacije BiH –grupa 1, počinje predstojećeg vikenda utakmicama 8. kola.

Prvi dio sezone MNK "Neimari" iz Zenice okončao je na drugoj poziciji sa 11 bodova. Ekipa trenera Mersida Burekovića u prvoj takmičarskoj sezoni napravila je skor od tri pobjede, dva neriješena rezultata i sa jednim porazom.

Trener ovog kluba ističe da u drugom dijelu sezone imaju znatno lakši raspored

„Očekuje nas u nastavku lakši dio takmičenja. Mi ćemo se, kako nam se ukazala prilika ako uspijemo održati se u vrhu, potruditi da dođemo do prvog mjesta i plasmana u viši rang. U pauzi smo marljivo radili i spremno dočekujemo nastavak lige.U drugi dio ligaške trke Neimari ulazimo sa četiri pojačanja, a to su: Seldin Zatagić i Sulejman Salkić koji su igrali za Slogu iz Gornjeg Vakufa. Mjesto u timu će pokušati da izbore i dva mlada igrača Elmin Zatagić i Kenan Šehanagović. U nedjelju protiv Drine nemamo izbora osim pobjede, nadam se uz to i dobroj igri“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Mersid Bureković, trener MNK Neimari.

Ambicije uprave i stručnog štaba su plasman u Premijer futsal ligu BiH.

„Iskoristićemo priliku koja nam se ukazala da probamo ući u Premijer ligu. Trenutno smo drugi na tabeli. Imamo kvalitetan tim i uvjeren sam da ćemo kroz doigravanje ući u Premijer ligu. Jedino nam treba malo više podrške u ovom projektu. Dobili smo više podrške od Arene,gdje ćemo igrati susrete u drugom dijelu lige“, optimista je Enes Kovačević, predsjednik kluba.

Kako bi spremno dočekali plasman u društvo najboljih u Malonogometnom klubu Neimari planiraju formiranje omladinskog pogona.

Utakmica 8. kola Prve futsal lige Federacije BiH Neimari-Drina, igra se 2. februara u Areni Husejin Smajlović od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi