Delić pred duel sa liderom: Sigurni smo u veliku podršku navijača, želimo se na kraju radovati

Navijači Sloge najavljuju veliku podršku

Delić pred duel sa liderom: Sigurni smo u veliku podršku navijača, želimo se na kraju radovati

S. Mlaćo
Zanimljiv meč u okvira 12. kola Premijer futsal lige naše zemlje igra se u subotu u Gornjem Vakufu Uskoplju. Snage će odmjeriti domaća Sloga i lider FC Mostar SG.

U Gornjem Vakufu Uskoplju vlada velika euforija i sigurno je da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Domaći žele prodati sve ulaznice, odnosno da ih otkupi svi koji žele, te da ulaz u dvoranu bude besplatan. 

Pred ovaj meč za SportSport.ba je govorio sjajni golman Sloge Amer Delić, inače reprezentativac naše zemlje.

Ističe da respektuje protivnika, no da vjeruje u sebe i svoje saigrače.

"Očekujem dobru utakmicu, te da sa saigračima pružim dobar otpor ekipi Mostara. Na kraju želimo ostvariti pozitivan rezultat“, ističe Delić za SportSport.ba.

Mostarci imaju dva boda prednosti nad Radnikom, nemaju prava na kiks i sigurno im to donosi i određeni pritisak.

Oglasi

Opis nije dostupan.

“Ekipa Mostara je sigurno najkvalitetnija ekipa u našoj ligi, tako da oni svaku utakmicu žele da pobjede. Ove godine dobru konkurenciju im pravi Radnik koji ima ozbiljnu ekipu i prave dobre rezultate pa tako i 'tjeraju' Mostarce da svaku utakmicu igraju sa sto posto snage. Po meni najveći kvalitet Mostara je taj neki individualni kvalitet i uigranost jer je okosnica ekipe zajedno već par sezona i dobro se poznaju“.

Sloga je loša počela, ali se brzo 'probudila'.

“Što se tiče nas imali smo malih problema na početku sezone, gubili smo neke utakmice u kojima smo očekivali bolje rezultate. U zadnje vrijeme bilježimo bolje rezultate, ali sigurno poznavajući moju ekipu može to još puno bolje. Do kraja sezone ima još mnogo i mi ćemo pokušati da odradimo što bolje ostale utakmice i da osvojimo što vise bodova. Naš cilj i prije početka sezone je bio plasman u play off,  tako ostaje i sada i pokušat ćemo sve učiniti da to i ostvarimo“.

U Gornjem Vakufu Uskoplju svi sa nestrpljenjem čekaju subotnji meč. Delić je svjestan koliko znači njihova podrška. Vatrena atmosfera je neminovna.

“Što se tiče navijača svi znaju da je naša dvorana uvijek dobro popunjena i uvijek imamo veliku podršku. To očekujem i sada protiv Mostaraca, te u ime svoje ekipe obećavam borbu za svaku loptu do zadnje kapi znoja i nadam se da cemo ih obradovati i da zajedno slavimo nakon utakmice“, dodao je za kraj razgovora sjajni golman MNK Sloga Amer Delić.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Meč u Gornjem Vakufu Uskoplju igra se u subotu od 19 sati.

U ostalim susretima ovog kola snage će odmjeriti: FC Salines – MNK Hercegovina, MNK Brotnjo – FK Konjic, GFC Sarajevo – KMF Radnik MD Shop i FK Doboj – MNK Bosna Kompred.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti