Futsal poslastica Radnika i Mostar SG-a, na kraju i veliki preokret

Novi meč se igra u Mostaru

Futsal poslastica Radnika i Mostar SG-a, na kraju i veliki preokret

S. Mlaćo
U Bijeljini su sinoć futsaleri KMF Radnik imali razloga za slavlje.

U trećoj utakmici finalne serije za prvaka Premijer futsal lige naše zemlje Bijeljinci su sinoć savladali Mostar SG 6:5.

Gosti su poveli u drugoj minuti preko Kahveddžića, a zatim je ubrzo na semaforu pisalo 0:2., Strijelac je bio Slobodan Rajčević. Radnik se tada budi i brzo dolazi do 2:2, a oba puta je strijelac Vladimir Džombić.

Nako toga dva tri pogotka gostiju i činilo se da će do velike pobjede. Pogađali su Gost, Suton i Kahvedžić.

Domaći su pred više od hiljadu navijača u Sali škole Filip Višnjić igrali hrabro i nisu se predavali, pa na 3:5 smanjuju autogol Bilala Jelića.

Dalo im je to krila. Za 4:5 je pogodio Džombić, kojem je to bio treći pogodak na ovom meču.

Oglasi

IIIIII MEČ LOPTA ⚽️🔵⚪️🔵⚪️🔵⚪️ IDE RADNIK, GAZI RADNIK!! 🔵⚪️ Šta da kažemo. Ponovo puna sala. Ponovo ste bili naš vjetar...

Posted by KMF Radnik MD SHOP Bijeljina on Saturday, May 27, 2023

Nastavili su Bijeljinci sa dobrom igrom i to im se isplatilo.

Za izjednačenje pogađa Cvijetin Pavić, a  u 39. minuti isti igrač je strijelac za veliki preokret i veliko slavlje domaćih navijača.

Suton je na kraju mogao pogoditi za remi, te nastavak uzbuđenja, no domaći golman je spasio svoju mrežu i sve bilo završeno.

U play of-u igra se na tri dobijene utakmice. Bijeljinci su veoma blizu, mogu do titule već u Mostaru, dok Mostarci moraju slaviti u narednom meču i zakazati novi meč u Bijeljini.

Podsjetimo, prošli meč ova dva kluba donio je nerede u Mostaru kada su napadnuti gostujući simpatizeri.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Gosti su tvrdili da se radi o pripadnicima grupe Red Army, navijačke skupine FK Velež, a a žaljenje zbog svih dešavanja iskazali su i iz Mostar SG-a.

Susret je prekinut, a zatim nastavljen. Bijeljinci su tada slavili 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi