Mostar SG Staklorad: Imamo velike šanse za historijski uspjeh u Evropi

Mostarci u pogonu

Mostar SG Staklorad: Imamo velike šanse za historijski uspjeh u Evropi

S. Grebović

Nakon druge faze odrađene na Vlašiću, igrači Mostar SG Staklorada nastavili su pripreme za novu sezonu u kojoj će Bosnu i Hercegovinu predstaviti u Ligi prvaka, te nastojati osvojiti duplu krunu. Igrači su spremni, vlada dobro raspoloženje, a veliki je i optimizam.

"Veoma sam zadovoljan i urađenim i pojačanjima. Imali smo pripremni meč protiv Crvene zvezde, a sada nas očekuje još par prijateljskih susreta. Nadam se da ćemo se odlično pripremiti za početak sezone i Ligu prvaka. Dobili smo kvalitetnu grupu, ali imamo velike šanse da prođemo dalje i napravimo historijski uspjeh. Što se tiče domaćeg prvenstva, mislim da će ovo biti najzanimljivija liga. Salines je angažovao kvalitetna pojačanja. Nadam se da ćemo osvojiti titulu", rekao je kapiten Marijo Aladžić.

Velika su i očekivanja Bilala Jelića.

"Radimo naporno. Najvažnije je da nema povreda. Pripreme protiču u najboljem redu. Od Lige prvaka su očekivanja velika, ali znamo da neće biti lako. Trebamo biti ozbiljni i fokusirani i mislim da rezultat neće izostati. U prvenstvu je cilj dupla kruna", izjavio je Jelić.

Jovan Lazarević također vjeruje u duplu krunu i evropski iskorak.
- Boris Kajan (kondicioni trener) uradio je dobar posao. Kroz budući period ćemo biti još i spremniji. Ova faza obuhvata 40 dana rada, a mi smo tek na desetom. Do Lige prvaka ćemo biti svježi. Očekujem prolazak dalje. Ekonomac je ostao na mladim snagama i to će biti naš prolaz. Ići ćemo na drugo mjesto. Nije realno mjeriti se sa Sportingom koji je prošle sezone osvojio Ligu prvaka. Iskreno vjerujem da ćemo osvojiti drugo mjesto i proći u drugi krug, dodao je Lazarević.

Veliko pojačanje za Mostar SG Staklorad predstavlja srbijanski reprezentativac Nemanja Momčilović.
"Dobro sam primljen u gradu u na treninzima. Očekivanja su velika, to je odbrana titule i osvajanje Kupa, koji lani nismo uspjeli osvojiti, uz iskorak u Ligi prvaka. Neće biti nimalo lako, imamo Sporting, slovenački Debevec i Ekonomac koji se takoreći raspao, ali i sa njima će biti teško. Imam dosta utakmica u elitnoj rundi kojoj težimo i vjerujem da ću u dobroj mjeri pomoći ekipi", kazao je novajlija u dresu Mostaraca.

Druga faza Lige prvaka igrat će se sredinom oktobra u Sloveniji.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Više u video prilogu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi