Mostar SG Staklorad savladao MNK Brotnjo
Mostar SG Staklorad je večeras potvrdio da je najbolji tim u državi svladavši žilavu momčad Brotnja koja je odigrala odličnu utakmicu u SC "Midhat Hujdur - Hujka".

Čitlučani odigrali dobru utakmicu ali nije bilo dovoljno za nešto više sem časnog poraza

Mostar SG Staklorad savladao MNK Brotnjo

MNK Mostar SG Staklorad večeras je na svom parketu u dvorani SC "Midhat Hujdur - Hujka" u odličnoj utakmici 13. kola savladao MNK Brotnjo s 5:2 i tako se učvrstio na prvom mjestu futsal Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Brotnjo je dobro ušlo u ovu utakmicu od početka se postavivši čvrsto i bez respekta pokazavši da su trenutno u sjajnoj formi i da su u stanju pomrsiti planove i na papiru jačim timovima. Ipak, iako to nije bilo dovoljno za nešto više, Čitlučani su ostavili sjajan dojam. Poveo je domaćin u 4. minuti golom Jelića nakon čega je Brotnjo zaigralo dosta bolje i ofanzivnije pa su za nepune dvije minute poravnali golom Pantića.

U nastavku smo vidjeli čvrstu i dobru igru s obje strane. Nešto bolji je bio prvak koji je u 19. minuti golom Pavlovića osigurao odlazak na odmor vodstvom od 2:1. Vesić na otvaranju drugog dijela podiže prednost Mostaraca na 3:1 no Brotnjo se ne da i preko Odaka u 28. minuti smanjuje na 3:2 i vraća neizvjesnost u ovaj susret. 

Ipak, Radmilović u 31 i Pavlović u 38 minuti susreta rješavaju sve dileme oko pobjednika u ovoj utakmici. Prvaci su ipak dokazali da su najbolji tim u državi dok Čitlučani unatoč porazu mogu biti jako zadovoljni igrom koju su večeras prikazali.

MOSTAR SG STAKLORAD – BROTNJO 5:2

Dvorana USRC Midhad Hujdur – Hujka. Gledalaca: 300. Sudija: Siniša Ivančević (Banja Luka). Pomoćnici: Aleksandar Railić (Derventa) i Tomislav Gračanin (Banja Luka). Delegat: Damir Suton (Mostar).

Strijelci: 1:0 Jelić (4), 1:1 Pantić (5), 2:1 Pavlović (19), 3:1 Vesić (21), 3:2 B. Odak (28), 4:2 Radmilović (31), 5:2 Pavlović (38).

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Mostar SG Staklorad: Galić, Pavlović, Hrkać, Jelić, Radmilović, Memić, Džemić, Macić, De Souza, Kahvedžić, Aladžić, Vesić, Gosto i Lazarević.

Brotnjo: Ivanković, Pantić, Granić, Grgić, Ćavar, Pehar, Bošnjak, Galić, B. Odak, Miličević, A. Odak, Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi