Mostarci uvjerljivi protiv Željezničara

Mostar SG izborio prolaz dalje

Mostarci uvjerljivi protiv Željezničara

S. Mlaćo

Ubjedljivim trijumfom nad Željezničarom ostvarenim večeras u dvorani USRC Midhat Hujdur – Hujka rezultatom 6:2, Mostar SG Staklorad plasirao se u četvrtfinale Kupa BiH u futsalu.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo domaćinu koji je poveo u prvoj minuti, a već nakon šest minuta imao 3:0. Prvi pogodak bio je djelo Babića, potom je na 2:0 povisio mladi Tarik Džemić, da bi treći gol bio djelo Vladana Vesića. U 16. minuti bilo je već 4:0, a eurogol ovog puta postigao je Dejan Pavlović.

Šest minuta igre u nastavku trebalo je Mostarcima da povećaju prednost na 5:0, još jednim prelijepim golom koji je postigao Josip Bošković. U 30. minuti bilo je 6:0, a strijelac je ovog puta bio Benjamin Šikalo. Minutu kasnije Džafo je smanjio na 6:1.

Vrijedno spomena je i da su zapažene uloge u večerašnjoj pobjedi kod domaćina igrali mladi Rijad Memić, Samir

Gosto i Tarik Džemić. Stručni štab Mostar SG-a u drugom poluvremenu nastupa je poštedio Vladana Vesića, Marija Aladžića i Daniela De Souzu, pa je kapitensku traku ponio Benjamin Šikalo. 

Mostar SG Staklorad – Željezničar 6:2

Dvorana USRC Midhat Hujdur – Hujka. Gledalaca: 300. Sudija: Adis Duraković (Bugojno). Strijelci: 1:0 Babić (1), 2:0 Džemić (5), 3:0 Vesić (6), 4:0 Pavlović (16), 5:0 Bošković (26), 6:0 Šikalo (30), 6:1 Džafo (32), 6:2 Kapetanović (37). Žuti kartoni: Krka (Željezničar).

Mostar SG Staklorad: Sesar, Aladžić, De Souza, Bošković, Babić, Radin, Pavlović, Memić, Vesić, Gosto, Džemić i Šikalo.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Željezničar: Demirović, Hodžić, Ajanović, Džafo, Zahirović, Karić, Krka, Kapetanović, Lokvančić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi