Muštuluk iz Skoplja: Futsaleri BiH već gledaju prema Euru!

Već nakon dva kola

Muštuluk iz Skoplja: Futsaleri BiH već gledaju prema Euru!

A. Čaušević

Futsal reprezentacija BiH je već nakon dva odigrana kola trećeg nivoa kvalifikacija blizu plasmana na Evropsko prvenstvo.

Nakon što su pobijedili Srbiju s 2:4 u Novom sadu izabranicima Ive Kreze je stigao muštuluk iz Skoplja.

Naime, Sjeverna Makedonija je uspjela napraviti veliko iznenađenje odigravši neriješeno protiv Rumunije, rezultatom 2:2.

Rumunija je do tri minute prije kraja imala prednost, a onda je na scenu stupio Rangotov koji postavlja konačan rezultat.

Sada u grupi 4 Bosna i Hercegovina ima šest bodova, Rumunija 2, a Sjeverna Makedonija i Srbija po 1.

Osam prvoplasiranih ide direktno na Euro, dok će i šest najboljih drugoplasiranih na završni turnir. Sedma i osma drugoplasirana reprezezentacija će igrati baraž. Domaćin je Nizozemska.

Kvalifakacije se nastavljaju u martu, tada će Bosna i Hercegovina igrati dvomeč s Rumunijom i već tada bi mogla izboriti historijski plasman na Euro.

Top Komentari

MethodMan
Sutra žene ako Bog da nek nismo u svemu medju najlosijima
17 1
Random123
Bravo momci, nek se oni kokošari sa velikog terena ugledaju na vas
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi