"Nakon izlaska iz dvorane naš golman je napadnut fizički i verbalno"

Oglasili se i čelnici Lilliuma nakon incidenta

"Nakon izlaska iz dvorane naš golman je napadnut fizički i verbalno"

E. Oštraković

Utakmica 5. kola Prve futsal lige između Drine iz Goražda i Lilliuma iz Doboj Istoka, imala je i treće poluvrijeme.

Tako su odmah nakon utakmice naveli gosti na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, a demant na to jutros je stigao iz MNK Drina.

Kako bi nakon prespavane noći čuli utiske iz MNK Lillium, kontaktirali smo ljude koji su u upravi ovog kluba kako bi nam sve detaljnije ispričali.

"Ako je šta bilo sporno tokom utakmice isto je zabilježeno, pa ako bude od nas traženo logično da ćemo se očitovati nadležnim organima, to nam je obaveza. Igrač koji je napravio incident na parketu je naglašavamo opravdano i sankcionisan odmah poslije utakmice crvenim kartonom tako da ništa neriješeno nije ostalo. I to nije igrač koji je napadnut ispred dvorane. Suđenje je bilo super, jedino ta zadnja minuta i prekršaj koji se desio u posljednje tri sekunde je malo uzburkao duhove. Ali i o tome ima ko da odlučuje. Nismo nikada komentarisali javno ni suđenje ni druge odluke nadležnih organa tako da nećemo ni u slučaju sudija i delagata koji su bili iz Goražda", rekli su iz uprave Lilliuma za SportSport.ba, te su dodali:

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Igrače nezadovoljne posljednjom odlukom smo ispratili u svlačionicu i smirila se situacija. Po izlasku iz dvorane i polasku kući naš golman je napadut verbalno i fizički od trenera domaćih i 4-5 drugih nama nepoznatih pojedinaca. Pored nekoliko savjesnih domaćih lica, našeg trenera i kolege, te na kraju i Admira Raščića igrača domaćih taj slučaj je djelimično iskontrolisan, a veoma brzo je i stigla policija i odradila svoj dio posla profesionalno, kao i kasnije uposlenici Doma zdravlja Goražde. I ponovo im se zahvaljujemo na profesionalnosti kao i Admiru Raščiću jer je spriječio nastavak incidenta. Želja nam je da Prvu futsal ligu podignemo na viši nivo, te ćemo u skladu sa važećim pravilima i propisima postupati i očitovati se prema Nogometnom savezu Federacije BiH" poručuju iz Uprave Lilliuma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije