Neimari u Areni uvjerljivo savladali Iskru i izbili na čelo tabele
Zeničani su slavili u derbiju kola, te izbili na prvo mjesto

Derbi 12.kola Prve futsal lige FBiH

Neimari u Areni uvjerljivo savladali Iskru i izbili na čelo tabele

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Futsal ekipe Neimari iz Zenice i Iskre iz Bugojna danas su u zeničkoj Areni u okviru 12. kola Prve futsal lige FBiH odigrali derbi kola i drugog dijela prvenstva. Na kraju su domaći igrači sjajnom igrom u drugom poluvremenu slavili uvjerljivim rezultatom 6:2.

Zeničani su u ovaj duel ušli s bodom zaostatka za ekipom iz Bugojna. Utakmicu su sjajno otvorili gosti iz Bugojna golom već u prvoj minuti, a strijelac za 0:1 bio je Emir Gekić. Domaćini su bili u šoku nakon brzo primljenog gola, te su krenuli svim silama po izjednačenje. Ništa se nije događalo do 16. minute kada Alija Bajrić pogađa za izjednačenje 1:1. To je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.

Zeničani su furiozno krenuli u drugom dijelu, a gol za 2:1 u 21. minuti postiže Sulejman Salkić. Nastavili su se napadi ekipe Neimari, koji su bili odlučni da nanesu prvi poraz klubu iz Bugojna, te se osvete za poraz iz prvog dijela sezone. Novi gol u mreži Bugojanaca bio je u 25. minuti kada pogađa Amar Šišić za 3:1. Klub iz Zenice je postigao još dva gola preko Amira Baručije i Hadisa Krehmića za uvjerljivih 5:1. Gosti preko Irhana Smajića smanjuju na 5:2, a konačnih 6:2 u posljednjoj minuti postavlja Elmin Zatagić.

Neimari je današnjom pobjedom izbio na prvo mjesto sa 21 bodom iz devet odigranih utakmica, Iskra je sada na drugoj poziciji sa 19 bodova, ali iz osam susreta, tako da će se velika borba voditi između ova dva kluba za prvo mjesto i odlazak u doigravanje za ulazak u Premijer futsal ligu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi