Nermin Crnkić se poslije Premijer lige okrenuo novom izazovu, sada dobio poziv u reprezentaciju
Crnkić u duelu protiv FK Sarajevo na Koševu

Istakao je zadovoljstvo

Nermin Crnkić se poslije Premijer lige okrenuo novom izazovu, sada dobio poziv u reprezentaciju

Samir Mlaćo

“Crnkić je opasan k'o plin“, govorio je Amar Osim svojevremeno o Nerminu Crnkiću, ofanzivcu koji je veći dio karijere proveo u Premijer ligi.

Crnkić je nastupao u SAD-u za Michigan Bucks, a zatim krenuo put Evrope. Nastupao je za Jablonec, Znojmo, Slovan Bratislav, a onda obukao dres FK Sarajevo.

Kasnije je 'nestao', pa zaigrao u Njemačkoj za Erfurt, da bi se opet vratio u BiH i obukao dres FK Tuzla City.

U Premijer ligi je upisao 95 nastupa uz 20 pogodaka i 12 asistencija, te dodao 16 nastupa u Kupu BiH.

Dobijao je jedno vrijeme brojne pohvale, no nije karijera išla po planu, a sada mu je 30 godina.

Vratio se kući, u Sjedinjene Američke Države, a sada je objavljeno da će nastupati za Mininogometnu reprezentaciju te zemlje.

Oglasi

Please Welcome Nermin Crnkic to the US Minifootball National Team. He will be an offensive option on the wing as we...

Posted by USA Minifootball on Tuesday, May 2, 2023

Potvrdili su to iz ove selekcije te naveli da se radi o bivšem igraču Jabloneca, Sarajeva, Tuzle City, a naveli su da je posljednji angažman imao u Rapid City FC.

Radi se zapravo o takmičnju pod nazivom Majoj League Indoor Soccer (MLIS), odnosno američkoj vrsti malog fudbala koji se igra na travnatim podlogama.

Molim vas da poželite dobrodošlicu Nerminu Crnkiću u mininogometnu reprezentacije SAD. On će biti opcija na krilu dok se budemo takmičili na EMF u Slovačkoj“, naveli su iz USA Minifootball.

Naveli su i izjavu samog Crnkića koji je kazao da mu je čast predstavljati SAD i da je to poseban trenurak.

"Radujem se što ću moći da pomognem svom timu i dat ću sve od sebe“, stoji u izjavi.

Crnkić je putem društvenih mreža dobio brojne čestitke od prijatelja i mnogi su kako kažu sretni što će biti dio reprezentacije.

 

Top Komentari

vyacheslavgxsam
Otvorena potraga za seksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------> shrinke.me/kisa
0 0
Mowzilla
...jer nama ne valja...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi