Salines na pogon Džombića i Ramića savladao Leotar
Tuzlaci pobjedom završili prvi dio sezone

9. kolo Premijer lige BiH za futsalere

Salines na pogon Džombića i Ramića savladao Leotar

E. Dindić, foto: E. Dindić

U zaostaloj utakmici 9. kola Premijer lige BiH za futsalere u Mejdanu su snage odmjerili  Salines i Leotar. Na kraju i više nego ubjedljivu pobjedu slavili su domaći rezultatom 6:1 (1:0). 

U prvom poluvremenu vidjeli smo dosta izjednačenu igru i jedne i druge ekipe, sa dosta prilika. Međutim, nakon prvih 20 minuta vidjeli smo samo jedan gol. Nakon jedne sjajne akcije Maid Ramić doveo je domaće u 12. minuti u vodstvo, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak susreta donosi pravu 'kišu' golova, prvo je Leotar nakon što su domaći futsaleri igrali sa viškom,u 24. minuti preko Miljana Vice poravnao rezultat. Poslije toga nismo vidjeli mnogo od fudbala, ali u 31. minuti Maid Ramić nakon jedne akcije ponovo dovodi domaće u vodstvo.

U nastavku susreta furiozne četiri minute Salinesa koji su preko sjajnog Vladimira Džombića koji je postigao tri gola došli do 5:1, da bi 'tačku na i' u ovom susretu stavio Tarik Idriz u 36. minuti.

Vrijedi istaći da je u ovom susretu bio sjajan golman domaćeg sastava Bekir Hodžić, koji je sjajnim intervencijama izluđivao futsalere Leotara.

FC Salines- KMF Leotar 6:1 (1:0)

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

FC Salines: Hodžić, Ivanković, Marinković, Ramić, Džombić, Divković, Milanović, Buljubašić, Hasić, Idriz, Marković.

KMF Leotar: Šarenac, Jokić, Andrić, Milojević, Vico, Sulaver, Aleksić, Vukanović, Todorović, Vujović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti